Предизвикателството на Fyre за 2024: „Не сме алкохолизирана, тлъста, комарджийска нация" Снимка: © ХЪСТЛЕ

12 часа фастинг, 1 час четене на книга, без алкохол и никаква захар – това са част от условията в 60-дневното предизвикателството на Огнян Павлов - Fyre.

Открай време един от най-известните и влиятелни рапъри сред младите хора използва влоговете си, за да говори за теми като самодисциплина, спряването със самотата и ползите от тренировките.

Сега на прага на 2024 г. Fyre отправя ново авторско предизвикателство пред аудиторията си - 60 DAYS OF ХЪСTLE* CHALLENGE.

Самият Павлов на два пъти е завършвал безмилостния "75 Hard", който се състои в двуразови тренировки в продължение на 75 дни, както подсказва името, без абсолютно никакъв алкохол и "джънк" храна.

Fyre споделя, че "60 Days of ХЪСТЛЕ" е нещо, чието начало отлага от две години, и кани аудиторията си да се присъедини към него.

„От първи януари до март месец ще правим едно предизвикателство, което е не само за подобряване на физиката, но и за заздравяване на психиката и на духа", разяснява Павлов във влога.

60 дни правим неща, които не са много трудни, но изискват дисциплина и духът ви да е на едно ниво с желанието за здрава психика и здрава физика", добавя той.

Fyre споделя, че част от нещата са на базата на "75 Hard", но улеснени, така че да може и хора без физическа подготвка да се присъединят.

Ето какви са 10-те точки на „60 Days of ХЪСТЛЕ":

  • Минимум 12 часа фастинг

„Периодичното гладуване е нещо, което всеки човек трябва да практикува. Аз практикувам 18 или 16 часа. Не искам да е екстремно за вас, затова 12 часа - за мен това е абсолютно задължителният минимум, в който не трябва да приемате храна. Не е нужно организмът ви да храносмила нонстоп, оставете го да почива малко."

Така да кажем, ако си направите т.нар. хранителен прозорец и последното ви хранене за деня е било в 19:00, това означава, че в 7:00 може да закусите. Ако опитате на 16 часа, първото хранене ще е в 11:00.

Fyre съветва, ако огладнеете на пиете вода, кафе или чай. Освен това би трябвало да се чувствате сити, ако менютата ви са богати на протеини, мазнини и фибри.

„Не дъвчете дъвки, не яжте смучещи бонбони и всякакви такива неща, които съдържат захар и ще прекъснат фаста", пояснява Павлов.

  • Леден душ

За рапърът леденият душ е друго адски дисциплиниращо нещо и най-вече „дава допълнетелен имунитет в (зимните) месеци".

  • 3 км. тичане или минимум 3 км. разходка

„Исках да направя 5 или 10 км., но за повечето хора това ще е много време, което трябва да отделят. 3 км. са ви буквално 30-40 мин. таван с бавно ходене, така че не мисля, че е нещо трудно."

„3 км. тичане за подготвените хора е със сигурност 20 мин., за неподготвените - 30 мин."

  • 1 час четене на книга (аудио книга не се брои)

Рапърът казва, че това е първото нещо, което той прави през деня.

В предишен влог е споделял повече за ползите от четенето на качествено съдържание и ползите върху личната култура и обогатяването на речника.

  • Поне 45 минути тренировка

„Без значение дали ще е лостове, волейбол, футбол, боен спорт, фитнес. Каквото и да е."

  • Без cheat meal-ове / хранене по режим

„Натискаме се 60 дни да ядем горе-долу едни и същи храни. Ако искате може да е карнивор (само животински продукти) или кето (основно протеини и мазнини). Изберете си един режим и го спазвайте 60 дни и не яжте боклуци. Моля ви не яжте бургери, дюнери, шоколади."

  • Без захар

„Мисля, че всеки може да зареже сладките за 60 дни и ще видите резултата за тези два месеца. Толкова добре ще ви се отрази, че ще остане като навик и след това няма да имате потребност да започвате отново тези неща."

  • Без наркотици и алкохол

„Включително без бира. Някой, ако ме пита може ли безалкохолна бира. Не се лъжете, това съм ви го казвал и в стария влог за "75 Hard-а" - или го правиш или не го правиш. Ако нямаш волята по-добре не го започвай. Толкова ли ще ти е трудно 60 дни?", пита рапърът.

„Ако имаш проблем с алкохола, ако имаш проблем с наркотиците, това е моментът, в който ние го разрешаваме."

„Това предизвикателство не е да влезем и да изкараме плочки, това предизвикателство е за духа, физиката и психическата издръжливост."

  • No Fap - никакво порно, без мастурбиране и т.н.

„Специално за тийнейджъри и подрастващи. Десексуализирайте мосъка си. В интернет, приложенията, навсякъде, каквото отворите, е пълно със сексуално съдъражение. Това ви разваля дисциплината и фокуса - ставате слаби и зависими. Бъдете силни."

  • Медитация или молитва

Павлов смята, че медитацията или молитвата може да се комбинира с точката за ходенето/тичането.

„Специално за медитацията. Това е моментът, в който ще се отделите от света; моментът, в който ще можете да чуете духа си, или какво ви говори Бог. Попитайте, ако имате да взимате важни решения, ако сте на кръстопът. Това ще е времето, в което (може) да получите отговора отгоре. Като в тази разходка може и да се молите - молитвата не трябва да е нещо супер "канонично"."


„Нека това да е българският mental tougness challenge, който ще излезе извън рамките на България.", казва Fyre, като дава пример със спорните постижения на българите, станали глобално известни.

„Тук има здраво трениращи момчета и момичета, мъже и жени. Не сме алкохолизирана, наркоманска, тлъста комарджийска нация. Това предизвикателство е моят отговор на това, което се случва в момента навсякъде и на това, което ни набутват - комар, алкохол и наркотичните зависимости, които дори музиката ни припява."

Fyre споделя, че винаги е седял зад мотото „Здрав дух, здраво тяло" с работа, тренировки, четене, учене и позитивни навици.

Знаете, че аз съм човекът, който винаги ще ви окуражава и насърчава да се борите, с това, което е модерното на деня, защото много често модерното на деня не е това, което е правилното. Искам да знаете, че ние сме срещу балоните (по клубовете), срещу наркотиците, срещу хазарта, срещу алкохола, срещу порното, срещу сексуализацията на хората."

Рапърът завършва с обещанието, че след завършване на "60 DAYS OF ХЪСTLE" ще бъдете нов човек. С много по-добър фокус, с по-бистър ум и дори с нови контакти и приятели покрай трансформацията.

Fyre, Огнян Павлов, влог, Шон Торес Fyre посвети последния си влог на Шон Торес и сподели няколко начина за справяне със самотата


* Хъстле от английската дума hustle - термин, който често обозначава това да бъдете агресивно предприемчиви.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024
Живот

30 години след първата титла - легендарни часовници на Михаел Шумахер отиват на търг

Наддаването ще се проведе на 13 май в Женева

11:56 - 04.05.2024
Важно днес

"Не искаме да сме мегафон на правителството". Италианската обществена телевизия обяви стачка след медиен скандал

Журналистите се оплакват от опити за политически натиск

10:37 - 04.05.2024
GEN Z дневници

Vol. 20: Зендея не може да играе тенис, японци блокират Instagram гледка

И още: какво е общото между футболните фланелки и шоколада

09:51 - 04.05.2024
Живот

Д-р Чернев, д-р Чернева и лекарската грижа такава, каквато трябва да бъде

Срещаме се с две от тези екзотични птици като част от партньорството ни с Dr. Oetker

09:17 - 04.05.2024
Важно днес

Врачанският митрополит Григорий ще води литургията за Възкресение Христово

Тя започва в 23,30 на Велика събота в храма "Св. Александър Невски"

08:52 - 04.05.2024