Преговорите за кабинет: Асен Василев остава, ГЕРБ може да предложи кандидат за МВР Снимка: © Булевард България

Асен Василев ще се завърне в Министерството на финансите, но ГЕРБ вероятно ще предложат следващия министър на вътрешните работи - това е резултатът от преговорите между Николай Денков и Мария Габриел в сряда, съобщава "24 часа".

ГЕРБ и ПП-ДБ вървят към напредък по съставянето на ротационното управление въпреки натиска от страна на президентството, прокуратурата, службите за сигурност и ДПС, БСП и ИТН да върнат мандата.

Според информацията на медията - все още няма уточнен кандидат за титулярния пост в МВР, но е отпаднало името на Благородна Макева, която ГЕРБ лансираха като кандидат за вътрешен министър в кабинета "Габровски".

Под въпрос са и още няколко министерства, чиито кандидати трябваше да бъдат сменени от "Промяната" още преди скандала със записа на Радостин Василев:

  • Министерство на земеделието - първоначално там беше номиниран Христо Даскалов, впоследствие се появи версия за издигане на собственика на месопроизводителя "Тандем" Кирил Вътев, но този вариант също е отпаднал;
  • Министерство на туризма - отпада предложената Гергана Кабаиванова
  • Министерство на труда и социалната политика - отпада Иван Кръстев, след като се оказа, че е участвал в сбирка на т.нар. Безсмъртен полк.

"В разговорите има 2 елемента. Единият е да гарантираме, че няма да има проблеми с администрацията - подготвяме съответния документ, който да успокои всички, които са се притеснили. И второто - персоналният състав. Работим и по двата", каза вчера акад. Денков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024
Технологии

Apple разработва по-тънък iPhone

Очаква се моделът да бъде пуснат до 2025 година

09:55 - 19.05.2024
Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024