Премиерата на шведския драматичен сериал „Бьорнстад“ по HBO ще бъде на 18 октомври. Адаптацията на едноименния бестселър на Фредерик Бакман ще може да се гледа във всички територии на НВО Европа, включително в платформата НВО GO.

В пет епизода драмата разплита историята на жителите на малко шведско градче, чиито надежди за развитие са съсредоточени единствено в успеха на младежкия отбор по хокей. Сюжетът проследява събитията, довели до изнасилването на 15-годишната дъщеря на треньора на тима – Мая, от звездата на състава Кевин. Тъмният свят, създаден от Бакман, катализира насилие, което не просто оставя дълбока травма в душата на едно момиче, но разтърсва целия град.

Жителите са изправени пред избор – мечтата или истината, победата или човечността. Всеки трябва да направи този избор по свой начин, приемайки собственото си минало и признавайки собствените си грешки.

Бестселърът на Фредерик Бакман "Бьорнстад" вече е сериал

Бакман е създал вселена с герои, които дават всичко - за своя град, за спорта и за децата си. Които таят надежди, но и пазят тайни. Обединени са, но всеки поотделно притежава своя собствена смелост, с която да се изправи пред останалите.

Това, което отличава всички книги на Бакман, е изключителната им кинематографичност. „Човек на име Уве“ вече се превърна във филм през 2015 г., спечелил две номинации за „Оскар“. Именно затова очакванията към „Бьорнстад“ са големи.

Снимките на сериала започват в началото на 2019 в снежния и леденостуден север на Швеция, а кадрите са от местността Галиваре и градовете Йоверторнео, Хапаранда, Каликс, Малмбергет и Кируна.

Главните роли са поверени на шведските звезди Улф Стенбърг, Алиет Опхайм, Тобиаш Зилиакус, Мириам Бентх и Оливър Дюфекер. Участват още Ото Фалгрен, Алфонс Нордберг, Ерик Лундквист, Расмус Карлсон и Найдат Рустом.

Сериалът е режисиан от Петер Грьонлунд („Голиат“, „Дрифтъри“), а самият Фредерик Бакман участва в продуцентския екип. По сценария работят номинираният за награда Еми Андерс Вайдеман („30 градуса през февруари“, „Досиета за разпит“), Антония Пик и Лин Готфредсън.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“