Volkswagen представи ID.7 Tourer - електрически, комби и с до 685 км пробег

Флагманът сред електрически модели автомобили на Volkswagen досега беше ID.7– седан с прогресивен фастбек дизайн на каросерията и голям автономен пробег с едно зареждане. Сега автомобилният концерн разширява палитрата на ID.7 с комби версията ID.7 Тourer. Това е един от първите комби автомобили с изцяло електрическо задвижване, който е позициониран в горния сегмент на средния клас. В него Volkswagen ще предложи и новия Passat Variant.

Двете продуктови линии се допълват взаимно и покриват всички съвременни видове задвижване – от изцяло електрическото при ID.7 и ID.7 Tourer до plug-in и mild хибридните системи, бензиновите и дизеловите двигатели в Passat.

Премиерата на ID.7 Tourer се състоя на 19 февруари.

  • Той е един от първите в света електрически комби модели в горния сегмент на средния клас.
  • Изключително пространство - място за петима пътници и до 605 литра багаж. С двама души на борда товарният капацитет нараства до 1714 литра
  • Голям автономен пробег - новата акумулаторна батерия е с капацитет 86 кВтч. Прогнозният пробег с едно зареждане достига 685 км
  • Изключително бързо зареждане - батерията може да използва зарядна мощност до 200 кВт на правотокови (DC) бързозарядни станции
  • Комфорт - интелигентната автоматична климатична инсталация, седалките с точков масаж, подгряване и охлаждане, заедно с новото приложение Wellness арр предлагат първокласно луксозно изживяване

Електрическа бизнес класа

Аеродинамичният ID.7 Tourer с коефициент на въздушно съпротивление cw от 0,25 в зависимост от оборудването, съчетава предимствата на електрическата мобилност с продължителния автономен пробег и извънредно големия товарен капацитет (до 1714 литра) – параметри, които покриват много широк спектър изисквания от страна на бизнеса и частните клиенти с по-висока екологична устойчивост от когато и да било преди.

Неслучайно моделът получава оценката "електрическа бизнес класа" при световната си премиера. Имелда Лабе, отговорният за продажбите, маркетинга и следпродажбено обслужване член на управителния съвет на Volkswagen, посочва:

“Новият ID.7 Tourer е перфектният комби модел, особено за семейства и хора, които пътуват на далечни разстояния. С щедро пространство и високо ниво на комфорт, моделът впечатлява и с големия си електрически пробег."

ID.7 Tourer ще се произвежда с фастбека ID.7 и SUV модела ID.4 в завода за електромобили в Емден, Германия.

Tourer е съчетание от практичността на комбито и елегантната динамика на shooting brake. Оформлението на задната част на новия ID.7 Tourer се различава значително от това при фастбек седана, като дизайнът на електрическото комби впечатлява с подчертано издължената линия на покрива.

По отношение на стила и формите на каросерията, авангардният Tourer е своеобразно съчетание от чертите на класическите комбита като Passat и по-динамичните форми на shooting brake версията на Arteon.

Благодарение на увеличената височина и обем в задната част, капацитетът на багажното пространство при новия модел е осезаемо по-голям дори от внушителните възможности на фастбек седана – при пълна заетост на петте пътнически места, багажникът на ID.7 Tourer може да побере товари с обем до 605 литра. При използване на цялото пространство до горния ръб на облегалките на предните седалки, тази стойност нараства до 1714 литра, а дължината на товарната площ след сгъване на задния ред достига почти два метра.

До 685 km пробег по WLTP

Новият ID.7 Tourer е оборудван с последно поколение електрически задвижващи системи. Volkswagen ще предлага новото комби в две версии с различна мощност и капацитет на батериите. Захранването на тяговия електродвигател при ID.7 Tourer Pro се осигурява от акумулаторна батерия с капацитет 77 кВтч, а при ID.7 Tourer Pro S се използва нова версия с капацитет 86 кВтч.

Зареждането на акумулаторната батерия с капацитет 77 кВтч на правотокови (DC) бързозарядни станции може да става с мощност до 175 кВт3, а на тази с капацитет 86 кВтч - с мощност до 200 кВт. При тази мощност батерията може да се зареди от 10 до 80% за под 30 минути.

AR head-up дисплей е стандартно оборудване

Новият ID.7 Tourer ще бъде лансиран с иновативно и високотехнологично оборудване, включително head-up дисплей с разширена реалност. Той ще е част от стандартното оборудване на модела. Благодарение на него прожектираната на челното стъкло актуална информация за пътуването достига мигновено и удобно до водача - без да се налага той да отделя погледа и вниманието си от пътната обстановка.

В същото време AR head-up дисплеят облекчава значително структурата на арматурното табло, намалявайки размера на екрана с класическите показания на контролните прибори. Това позволява той да е компактен.

Първокласен комфорт

Благодарение на допълнителните иновативни функции, сред които автоматичното електронно управление на въздушния поток от вентилационните отвори с електрически механизми, включените в допълнителното оборудване седалки ergoActive с функции за точков масаж и (в топизпълнението на седалката) автоматична климатизация, двата варианта на ID.7 предлагат типичното за висшия автомобилен клас ниво на комфорт.

Друга иновация на борда е новият панорамен покрив с „интелигентно стъкло”. При него прозрачността на панела може да бъде променена моментално по електронен път благодарение на новата технология с вграден в панела слой от полимерно-дисперсни течни кристали PDLC (polymer-dispersed liquid crystal). Смяната на прозрачността може да се контролира от сензорния панел в конзолата на тавана или с команда към гласовия асистент IDA.

Приложението Wellness арр е изцяло ново. То дава възможност настройките и управлението на различни функции в автомобила да бъдат осъществявани чрез предварително конфигурирани програми (Fresh Up, Calm Down and Power Break). Целта е да се подобри комфортът и усещането на водача и неговите спътници по време на път или при почивките.

В зависимост от оборудването на конкретния автомобил, приложението изпълнява тези задачи, като управлява работата на амбиентното осветление, озвучаването и климатизацията на купето, състоянието на панорамния покрив със „смарт” стъкло, климатизацията и функциите за масаж на седалките, както и ID.LIGHT и инфотеймънт екраните.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024