През втората половина на 2021-а стрийминг услугата HBO Go ще стане HBO Max. Промяната освен ребрандиране, включва и надградждане на сегашния стрийминг сървис HBO GO. Новината се разбра по време на провеждащия се онлайн Web Summit 2020 в Лисабон oт ръководителя на HBO Max Global Анди Форсел. 

HBO Max е американска абонаментна видео услуга за стрийминг на WarnerMedia на AT&T, част от които е и HBO. Услугата тръгна на 27 май 2020 г. 

В останалата част от света HBO Max ще започне своето разпространение през втората половина на следващата година като oще няма информация дали промяната ще се случи едновременно за четирите териториални платформи в Европа.

За абонатите на HBO Go важната новина е, че съществуващите услуги ще бъдат автоматично надградени до HBO Max. Фокусът на HBO Max ще бъде върху качеството и увеличаване на разнообразието, и обема на съдържанието. За целта освен хитовите продукции на HBO в платформата ще има и популярни заглавия на други доставчици на съдържание.

Възможно е да има съдържание за определени региони и територии, но обещанията са за голямо припокриване в предлаганите заглавия спрямо американската версия на HBO Max.

Междувременно филмовата компания Warner Bros обяви, че ще пусне всичките си заглавия през 2021 г. едновременно на кино и ексклузивно по HBO Max за 1 месец.

Филмовите премиери, които ще гледаме по HBO Max през 2021

Амбицията на HBO е цената на HBO MAX да остане конкурентна. Aбонатите ще бъдат своевременно и предварително информирани за надграждането чрез нюзлетъри и чрез самото приложение. Линейните услуги няма да бъдат засегнати от промените в онлайн стрийминг услугите. Функционирането и структурата им остават непроменени. 

На въпроса какво отличава HBO Max от Netflix, Hulu и други стрийминг платформи, Кейси Блойс, главен директор на отдел „Съдържание“ в HBO каза: "Не само продукциите, но и начинът, по който те са представени. За нас е важно да се чувства, че живи хора препоръчват програмите ни, което е забавно и приятно, и има индивидуалност." 

HBO MAX също ще предлага съдържание на базата на потребителски алгоритъм и поведенчески данни, но ще има и колекции, които са селектирани от живи хора", каза той." 

Фосел и Блой изнесоха и данни за гледаемостта на HBO по време на карантината -  потреблението на потребител е нараснало с 60 процента. Заедно с оригиналните заглавия на HBO като Succession, потребители са стриймвали и класики и като The Sopranos и The Wire.

 

The Undoing: Най-добрият сериал на 2020 г. и удоволствието от бавното кино

"Тъмните му материи" по HBO - изумително приключение с шокираща развръзка

„30 Сребърника“ по HBO – европейска история с холивудски блясък


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МОН: Тестването на всички ученици на 6 декември е осигурено

МЗ са обещали доставка на още тестове другата седмица, за да може процесът да продължи

Прокуратурата проверява скандала с Ваня Караганева в ДКК

Тя се е самосезирала, а отделно е постъпил сигнал от втория изпълнителен директор

Кои са новите зам.-председатели на 47 НС

Трима юристи, двама икономисти, философ и филолог ще подпомагат Никола Минчев

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е председателят на 47-ия парламент

Минчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат

Спецпрокуратурата образува дело за корупционно престъпление в община Варна

След проверката на КПКОНПИ е образувано дело срещу служител на общината, чието име не се споменава

Наследникът на Курц се оттегля като канцлер на Австрия след само няколко месеца на поста

Александър Шаленберг обяви, че лидерът на партията и канцлерът трябва да са един и същ човек

Корнелия Нинова: Коалиционното споразумение трябва да е факт до неделя

Министерствата може да не са разпределени на принципа 8-4-3-2