През втората половина на 2021-а стрийминг услугата HBO Go ще стане HBO Max. Промяната освен ребрандиране, включва и надградждане на сегашния стрийминг сървис HBO GO. Новината се разбра по време на провеждащия се онлайн Web Summit 2020 в Лисабон oт ръководителя на HBO Max Global Анди Форсел. 

HBO Max е американска абонаментна видео услуга за стрийминг на WarnerMedia на AT&T, част от които е и HBO. Услугата тръгна на 27 май 2020 г. 

В останалата част от света HBO Max ще започне своето разпространение през втората половина на следващата година като oще няма информация дали промяната ще се случи едновременно за четирите териториални платформи в Европа.

За абонатите на HBO Go важната новина е, че съществуващите услуги ще бъдат автоматично надградени до HBO Max. Фокусът на HBO Max ще бъде върху качеството и увеличаване на разнообразието, и обема на съдържанието. За целта освен хитовите продукции на HBO в платформата ще има и популярни заглавия на други доставчици на съдържание.

Възможно е да има съдържание за определени региони и територии, но обещанията са за голямо припокриване в предлаганите заглавия спрямо американската версия на HBO Max.

Междувременно филмовата компания Warner Bros обяви, че ще пусне всичките си заглавия през 2021 г. едновременно на кино и ексклузивно по HBO Max за 1 месец.

Филмовите премиери, които ще гледаме по HBO Max през 2021

Амбицията на HBO е цената на HBO MAX да остане конкурентна. Aбонатите ще бъдат своевременно и предварително информирани за надграждането чрез нюзлетъри и чрез самото приложение. Линейните услуги няма да бъдат засегнати от промените в онлайн стрийминг услугите. Функционирането и структурата им остават непроменени. 

На въпроса какво отличава HBO Max от Netflix, Hulu и други стрийминг платформи, Кейси Блойс, главен директор на отдел „Съдържание“ в HBO каза: "Не само продукциите, но и начинът, по който те са представени. За нас е важно да се чувства, че живи хора препоръчват програмите ни, което е забавно и приятно, и има индивидуалност." 

HBO MAX също ще предлага съдържание на базата на потребителски алгоритъм и поведенчески данни, но ще има и колекции, които са селектирани от живи хора", каза той." 

Фосел и Блой изнесоха и данни за гледаемостта на HBO по време на карантината -  потреблението на потребител е нараснало с 60 процента. Заедно с оригиналните заглавия на HBO като Succession, потребители са стриймвали и класики и като The Sopranos и The Wire.

 

The Undoing: Най-добрият сериал на 2020 г. и удоволствието от бавното кино

"Тъмните му материи" по HBO - изумително приключение с шокираща развръзка

„30 Сребърника“ по HBO – европейска история с холивудски блясък

Прочети