Принц Хари издава мемоар през 2022: "Не за херцога, който се родих, а за човека, в който се превърнах" Снимка: © Getty Images

Принц Хари обяви, че ще публикува „напълно достоверен“ мемоар за живота си, който трябва да излезе в края на 2022 г.

„Пиша това не като херцога, който се родих, а като човека, в който се превърнах“, казва внукът на британската кралица Елизабет II. „Благодарен съм за възможността да споделя това, което съм научил до момента в живота си, и съм развълнуван, че хората ще могат да прочетат напълно достоверната истина за мен“.

Херцогът на Съсекс ще издаде книгата благодарение на издателство Penguin Random House. Компанията пише, че Хари за първи път от много дълго време насам ще сподели „окончателната равносметка от преживяванията, приключенията, загубите и уроците, които са го оформили като личност“.

Той загатна за част от най-тежките си преживявания в документалната поредица от интервюта „The Me You Can’t See“, която създаде заедно с американската водеща Опра Уинфри. 36-годишният принц Хари призна, че в периода от 28 до 32 г. е живеел в „истински кошмар, с паник атаки и силно безпокойство“.

"The Me You Can't See": Принц Хари разказва за срив след смъртта на Даяна, а Лейди Гага - за сексуално насилие

В интервю в края на май той каза, че тогава е изпивал огромно количество алкохол, за да „излекува травмата“, оставена у него след смъртта на майка му принцеса Даяна. Тя почина в Париж през август 1997, преследвана от папараци, но Хари твърди, че болката се е отключила години по-късно.

През последните години херцогът често повтаря, че психическото здраве е проблем, за който трябва да се говори и че в това няма нищо лошо. Той дори обяви, че започва работа като директор в BetterUp - стартъп от Силициевата долина, където осигурява професионален „коучинг“ и дава съвети на клиентите си за подобряване на менталното им състояние.

В понеделник Хари обяви, че ще дари част от приходите от бъдещата си книга за благотворителност. Той и съпругата му Меган Маркъл се занимават усилено с тази дейност, откакто се преместиха в Калифорния.

Двамата решиха да се разделят с британското кралско семейство през 2020 и първо се преместиха в Канада, а след това в САЩ. През март Хари и Меган влязоха в конфликт с монархическата фамилия, когато дадоха интервю пред CBS и Опра Уинфри. В него Маркъл обвини членове на семейството в расизъм и разкри, че е обмисляла самоубийство.

Меган и Хари продължават с активните си дейности в медиите, като миналия септември подписаха многогодишен договор с Netflix за продукция на документални сериали, игрални филми и детски програми. През април 2021 обявиха и първия си проект – предстоящия сериал "Heart of Invictus“.


Лилибет Даяна: Символите зад името на дъщерята на Меган и Хари



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024