Принц Хари обвини брат си за физическа атака заради Меган Маркъл Снимка: © Getty Images

Новата биографична книга на принц Хари съдържа описание на сериозен скандал между него и брат му Уилям - престолонаследник на британската корона - при който се е стигнало до физически сблъсък.

Хари твърди, че Уилям го е блъснал на земята в момент на ярост, след като двамата са се скарали заради ситуацията около Меган Маркъл.

Инцидентът се е случил в лондонската резиденция на Хари през 2019 г., още преди по-малкият брат да обяви, че се оттегля от монархическите си задължения.

До сблъсъка се е стигнало по време на разговор между двамата, при който Уилям е нарекъл Меган Маркъл "груба", "дразнеща" и "с труден характер".

В отговор на това Хари е обвинил брат си, че "повтаря като папагал това, което пише във вестниците" по адрес на съпругата му.

Спорът между двамата е ескалирал до ситуация, в която Хари твърди, че Уилям го е хванал за яката, скъсал е верижката на врата му и го е блъснал на пода.

Принцът твърди, че са му останали видими белези от нараняване на гърба. Това е само един от епизодите на напрежение в британското кралско семейство, които са описани в биографията на Хари "Spare" - очаква се тя да излезе след седмица и да предизвика нови трусове около фамилията.

"Гардиън" са успели да получат предварително копие на книгата, която описват като "забележително четиво".

Принцът твърди, че отношенията между двете семейства са били обтегнати до крайна степен още преди да се стигне до сблъсъка в Нотингам Котидж.

По време на разговора Хари е обвинил брат си, че се е държал "като престолонаследник" и не е проявявал разбиране към неговото нежелание да прекара живота си като негова "резерва".

Двамата са си разменили серия от обиди - Хари се е ядосал, когато Уилям му е казал, че се опитва да му помогне, а Уилям е излязъл от нерви, когато Хари му е казал, че "не може да разговаря с него, докато е в такова състояние".

В този момент по-големият брат го е блъснал на земята. Хари твърди, че е паднал върху купичка за храна на кучето, която се е разбила при удара, а парчетата са се врязали в гърба му.

Той твърди, че Уилям го е приканил да отговори на удара му - така както се е случвало, когато са се борили като деца. Хари обаче е отказал да го направи и е казал на брат си да си тръгне.

Уилям е излязъл, след което се е върнал и се е извинил.

В книгата се твърди, че по-големият брат го е помолил "да не казва на Мег за случилото се", отричайки, че го е атакувал нарочно. Първоначално Хари е разговарял само с психотерапевта си, но Меган Маркъл е забелязала следите от падането по гърба му.

"Тя не беше нито особено изненадана, нито особено ядосана. Беше ужасно тъжна", пише Хари.

Нежеланието му да бъде вечният втори "резервен" принц в кралското семейство е водещата тема в книгата, пише "Гардиън". В нея присъстват и много от темите, за които Хари и Меган критикуваха кралското семейство в прословутото си интервю за Опра Уинфри през 2021 г., говори се за спонтанния аборт на Маркъл, за расистките подмятания срещу нея в монархическите среди и за моментите, в които тя е мислила да сложи край на живота си.

В едно от последните си интервюта, с които Хари рекламира биографията си, той казва, че "би искал да си върне обратно своя баща и своя брат".

Доколко публикуването на "Spare" с описанията на лични разговори и проблематичните им отношения би помогнало за това - не е много ясно.

Специализиран доклад разкрива кординирана атака в Туитър срещу Хари и Меган


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Над 200 души са загинали в две мощни земетресения в Турция и Сирия

Стотици сгради са разрушени, спасителите издирват затрупаните хора

06:39 - 06.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023