Принц Хари ще присъства на коронацията на Чарлз III, но без Меган и децата Снимка: © Getty Images

Независимо от семейните раздори - принц Хари все пак ще присъства на коронацията на крал Чарлз III в Уестминстърското абатство на 6 май.

По-малкият син на краля обаче няма да бъде придружен от своята съпруга Меган Маркъл.

Херцогинята на Съсекс ще остане в Съединените щати заедно с двете си деца Арчи и Лилибет - внуци на Чарлз.

Решението на Хари беше обявено от Бъкингамския дворец след месеци на спекулации за това дали цялото монархическо семейство ще се събере по време на церемонията.

Чарлз наследи покойната кралица Елизабет II веднага след смъртта ѝ на 8 септември, но на 6 май ще се проведе официалната му коронация.

Според Associated Press, още преди няколко седмици екипът на краля е влязъл в контакт с Хари, за да обсъдят ситуацията около събитието. Въпросът стана особено деликатен след публикуването на скандалните мемоари на по-малкия син на Чарлз, в които той разкрива някои от най-нелицеприятните тайни от вътрешните семейни конфликти.

В книгата са включени конфиденциални разговори между Хари и баща му, както и разкази за сблъсъците между него и по-големия му брат Уилям. В "Spare" принцът твърди, че някои представители на фамилията захранват медиите с компрометираща информация за него и съпругата му в замяна на позитивно отразяване за самите тях.

Това се отнася специално за втората съпруга на Чарлз - Камила, която според Хари е задействала планирана стратегия за подобряване на публичния си образ, така че да бъде приета от обществото като кралица-консорт.

38-годишният принц твърди, че заедно с Уилям е молил баща си да не се жени за Камила, с която Чарлз имаше дългогодишна извънбрачна афера по време на първия си брак с Даяна.

Той пише още, че баща му и PR-ът на Камила са решили "да жертват" Хари за собствена облага - през 2002 г., според него, именно те са разкрили, че принцът е употребявал наркотици, а Чарлз го е изпратил в рехабилитационен център. Целта, според книгата, е била медиите да представят Чарлз в ролята на загрижен баща.

Хари твърди, че сходна ситуация се е случила през 2019 г. с умишленото фабрикуване на истории, които нарушават личното пространство на принц Уилям и неговата съпруга Кейт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024