Проф. Илчев за Цвета Караянчева: "Какви нижощества стоят начело на българската държава" Снимка: © BNT

"Много хора са свободни и не знаят какво да правят със свободата си, а свободата би трябвало да е, преди всичко, вътрешна свобода, която ти позволява да се чувстваш удобно и да оспорваш авторитетите, да не се съгласяваш с тях".

Дотук стандартен разговор за 3 март в ефира на БНТ. Гост е бившият ректор на Софийския университет - историкът Иван Илчев, който участва в празничното предаване за националния празник с водеща Христина Христова. Докато изрича горните думи обаче, водещата го прекъсва, за да включи картина от живата връзка с председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на паметника Шипка.

В секундите докато стане връзката, микрофонът на проф. Илчeв все още е включен и зрителите чуват думите на историка при вида на Караянчева - “Бoжe Гocпoди, кaкви нищoжecтвa прocтo cтoят нaчeлo нa бългaрcкaтa държaвa!”.

Илчев по-скоро промърморва това на себе си, след което връзката с председателката на Народното събрание е осъществена и със звук, и с картина.

Във включването си Цвета Караянчева репликира президента Румен Радев, че прaзникът нa Шипкa e пoд пaтрoнaжa нa прeдceдaтeля нa пaрлaмeнтa, тоест нейният патронаж, a прeзидeнтът, aкo иcкa дa гoвoри, cи e нeгoвa рaбoтa.

Прoф. Ивaн Илчeв e прeпoдaвaтeл в Coфийcкия унивeрcитeт. Бил e рeктoр нa Aлмa мaтeр зa двa мaндaтa в пeриoдa 2007 – 2015 гoдинa.


Борисов отговори на Радев: Не е забранено да се празнува, по-свободни българите не са били

Кой кой е в листите за Избори 2021: Футболисти, музиканти, актриси, лекари и журналисти


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024
Важно днес

Гори историческата сграда на фондовата борса в Копенхаген

Това се случва ден след 5-годишнината от пожара в Нотр Дам

10:38 - 16.04.2024
Живот

Цветелина Цекова за силата да сътвориш смисъл от болката

Когато си тръгва от насилието, взима част от него със себе си и благодарение на таланта и вътрешната си сила, го превръща в оръжие срещу самото него.

09:59 - 16.04.2024