Всяко хубаво нещо има своя край, дори и "Прокълнат патрул" по HBO

Всяко хубаво нещо има своя край. Това важи и за "Прокълнат патрул". Хитовият Max Original сериал, базиран на комиксите на DC, се завръща за своята "лебедова песен" след четири сезона, изпълнени с хумор, драма, мистерия и екшън.

Историята

В началото на последната част от сериала нещата не се развиват никак добре за героите. След като биват пленени от последователите на Имортъс, те губят своето безсмъртие. Сега, когато ходът на времето започва да ги застига, членовете на патрула остаряват много по-бързо от обикновените хора. Това обаче не е най-големият им проблем.

Една от водещите теми на последната част от сериала е "Какво щеше да стане, ако...".

Два от епизодите са посветени на изборите, направени от членовете на "Прокълнатия патрул", и показват алтернативна реалност, в която те са прочути и възхвалявани, както подобава на истински супергерои. Други от тях се развиват в реално време в познатата ни обстановка, но най-интересен определено е "музикалният" епизод.

Именно той е повратният момент във втората част от сезона. В него героите напълно си изясняват чувствата както един към друг, така и към самите себе си. Точно тогава става ясна и стоящата пред тях последна голяма цел.

Последните два епизода са посветени на дългия и труден път, който героите изминават в хода на четирите сезона.

В началото на сериала виждаме няколко напълно отхвърлени и забравени от обществото хора, сполетени от различни нещастия. През следващите години обаче те се научават да приемат както себе си, така и останалите членове на екипа, и постепенно се превръщат в герои. За да бъде еволюцията им напълно завършена обаче всеки от тях бива принуден да се изправи срещу най-големия си страх, а интригуващият и емоционален край ще се хареса дори най-взискателните фенове на сериала.

Всеки от героите отново блести по свой собствен начин, като основните сюжетни двойки във финалните епизоди са Рита и Мадам Разбойник, както и Лари и Г-н 104.

Не по-малко интригуващо обаче е случващото се с Джейн, Клиф и Вик.

Много от сцените с тяхно участие са своеобразно сбогуване със сериала, което със сигурност ще разчувства зрителите, които го следят от самото начало.

Кой участва?

Брендън Фрейзър продължава да защитава реномето си на звездата на сериала. Неговият персонаж Клиф все още е основният източник на хумор, докато в същото време личностното му развитие продължава с някои доста емоционални преживявания. От своя страна Даян Гереро отново демонстрира универсалния си талант, изигравайки по чудесен начин всяка една от личностите, живеещи в главата на Джейн.

Ейприл Боулби и Мат Боумър за пореден път се справят отлично с ролите съответно на Рита и Лари, докато Джойван Уейд очевидно се чувства все по-уверен като Вик/Киборга. Макар да се присъедини към сериала доста по-късно, Мишел Гомес бързо спечели сърцата на феновете с превъплащението си в Мадам Разбойник.

Създателят на сериала - Джеръми Карвър, и този път оглавява екипа от сценаристи, като творческият му почерк си личи през цялото време.

Епизоди 7 и 8 от финалния сезон на "Прокълнат патрул" вече са налични в HBO Max.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024