Прокуратурата е прекратила проверката срещу Пламен Моллов за ГКПП "Капитан Андреево"

Бившият председател на БАБХ Пламен Моллов обяви, че прокуратурата е прекратила проверката срещу него по сигнала на ръководителя на агенцията проф. Христо Даскалов за предложен подкуп в замяна на запазване на "Евролаб 2011" на граничния пункт "Капитан Андреево".

"Удовлетворен съм да информирам за постановлението на Софийска градска прокуратура, с което компетентният орган прекрати досъдебното производство поради липса на доказателства", обявява Моллов в публикация в "24 часа". Информацията до момента не е потвърдена или отречена от СГП.

Проверката срещу него започна в средата на юни и е приключила в изненадващо бърз срок, без да се удължава. Моллов беше уличен от Даскалов в това, че е направил опит да му предаде пари под предлог, че му носи "документи".

Запис от срещата между двамата, по време на която Моллов ходатайства активно в полза на "Евролаб 2011" и уверява Даскалов, че "Таки-Маки" (Христофорос Аманатидис-Таки, бивш член на групировката ВИС, разследван като ръководител на групировка за наркотрафик) нямал връзка със собствеността на дружеството.

Междувременно БАБХ водеше битка за връщането на фитосанитарния контрол на границата обратно в държавната агенция, след като проверки на пункта показаха, че "Евролаб" получава милиони от бюджета за дейност, която не изпълнява.

Моллов се обявява за "мишена на една нечистоплътна атака", която той обвързва с това, че "разговаря свободно и критично по професионални теми дори тогава, когато мнението му се различава от популистката вълна на деня", или с това, че е "ангажиран с реализацията в България на един от големите международни образователни проекти".

Прокурорската проверка срещу него се случи малко след като Пламен Моллов се нареди сред учредителите на партията на Стефан Янев "Български възход" - той беше отстранен от организацията, "докато изчисти името си".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024