Следователи от Специализираната прокуратура са направили обиск в офис, свързан с разследването срещу Лиляна Деянова (Лилана). 

При претърсването е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване, се казва в съобщението на прокуратурата. 

От снимките, разпространени от държавното обвинение, се вижда апарат на производителя Great Southern Technology, който се рекламира от компанията като детектор за подслушващи устройства. Според фирменото описание, машината дава "максимална степен на защита срещу всички видове телефонно подслушване и "бръмбари", монтирани в помещенията", без да изисква технически познания. 

Разследването не уточнява каква е връзката между апарата и делото, което се води по обвинение за незаконно присвояване на средства по европейската програма "Иновации и конкурентоспособност". 

Споменава, е още, че от фирмения офис на компанията със седалище в Студентски град са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 

ПЛАТФОРМА ЗА БИЙТБОКС И СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА ПЪТНАТА МРЕЖА: ЕВРОПРОЕКТИТЕ НА ЛИЛАНА И SKILLER
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети