Прокуратурата обвини полицаите, ескортирали шофьора от катастрофата на Околовръстното Снимка: © Screenshot

Прокуратурата обвини двамата полицаи, за които има информация, че са ескортирали Димитър Любенов след причинената от него катастрофа на Околовръстното на София. При инцидента от 25 септември загина френски гражданин и пострада друга жена.

Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно управление са обвиняеми по три различни престъпления, включително взимане на подкуп и ще отговарят за това, че не са оказали първа помощ на пострадалите при катастрофата.

През октомври МВР съобщи, че служителите на реда са се движили зад автомобила на Любенов и са го следвали по част от трасето на Околовръстното шосе малко преди тежката катастрофа. Твърденията за това идват от самия Любенов, който казва, че е седнал зад волана на личния си автомобил и е дал пари на полицейските служители, знаейки, че ще наруши закона.

Кола на МВР действително го е следвала по пътя от Бояна до района на Ринг мол, където той се врязва в другия автомобил с около 200 км/ч.

Малински и Гечева му ще бъдат съдени и за това, че не са изпълнили служебните си задължения по контрол на безопасността на движението, както и че не са оказали помощ на пострадалите при катастрофата, предизвикана от Любенов - въпреки че са станали свидетели на произшествието.

Двамата полицаи са с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Отстранени са от длъжност.

Паралелно с това тече и разследването срещу Димитър Любенов за причинената смърт на френския гражданин, чийто автомобил той е ударил с превишена скорост..

Шофьорът, убил френски гражданин при катастрофата на Околовръстното, остава в ареста Шофьорът, убил човек на Околовръстното шосе след ескорт от полицаи, остава в ареста


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Президентът на Иран е претърпял инцидент с хеликоптер

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024