Прокуратурата оспори решението на Софийски градски съд от 5 февруари, с което той даде разрешение за регистрация на партията „Българско лято“, водена от укриващия се в Дубай Васил Божков.

Мотивите на държавното обвинение са почти същите, които то изложи и в съдебната зала. В документите за регистрация има задраскани и поправяни имена и ЕГН-та, затова прокуратурата настоява за експертиза, която да установи тяхната истинност. Иска още да се установи дали наистина учредителното събрание е проведено онлайн.

Обвинението повтори още, че лъвът на емблемата на „Българско лято“ имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор. Делото отива във Върховния съд.

„Днес прокуратурата обжалва решението на съда за регистрация на „Българско лято“. Това бе поредният опит на #хунтата да ни спрат от участие в #избори2021. Нищо неочаквано. Ще участваме на изборите с мандатоносител“, написа Божков във Facebook.

В интервю за БНР преди седмица той каза, че със сигурност възнамерява да участва на предстоящите парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април. При регистрация на партията му бяха събрани подписите на над 3200 души при изисквани по закон 2500 учредители.


Делото "Белене" влезе в съда, но без обвинение срещу Делян Добрев

Павел Вълнев дал 1 млн. на "Републиканци за България" и изплащал заплата на Цветанов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мъж загина, а три жени са ранени при тежка катастрофа край Пловдив

Три автомобила са участвали в инцидента

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър