Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за побой на жена си. Тече разследване

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е пребил жена си тази нощ, съобщи тази сутрин bTV.

Малко по-късно от Софийската градска прокуратура потвърдиха официално, че се води разследване срещу прокурор от Перник за извършено домашно насилие. Заподозреният е задържан от МВР рано тази сутрин, става ясно още от съобщението. В него няма име или инициали. От държавното обвинение допълват, че ще дадат по-подробна информация по-късно през деня.

Бисер Михайлов е бащата на Васил Михайлов - станал известен като "прокурорския син" от Перник, който е подсъдим за няколко побоя. Отделно се води разследване срещу него за закана за убийство, отправена към бившата му приятелка. Той е под домашен арест.

Сигналът за насилие в Перник е подаден от дъщерята на Бисер Михайлов, твърди bTV. Жената на заподозрения е настанена в болница със сътресение на мозъка, пише още в информацията на медията.

Тази сутрин следовател от Софийската градска прокуратура е отишъл на място, извършени са оглед и са разпитани свидетели. Разследването, което се води, е за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. "Следва да се извършат разпити и на други свидетели, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за вземане на мярка за неотклонение спрямо него", пишат от държавното обвинение в столицата.

Очаква се СГП ще предложи на главния прокурор Борислав Сарафов да поиска от Висшия съдебен съвет отстраняването на Бисер Михайлов като прокурор. Миналата година, след като синът му Васил беше арестуван, бащата беше отстранен като като зам.-окръжен прокурор на Перник. В момента е редови обвинител.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024