Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) обвини прокуратурата в умишлена показност и имитация на борба с корупцията, след като СРП се самосезира за изказването му, че е бил заплашван заради подкрепата си за Кирил Петков и Асен Василев. 

"Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността", написа Ицо Хазарта във Facebook. 

Той посочва, че дори този жест на прокуратурата "казва достатъчно" за мотивите на институцията. Хазарта заявява още, че ще даде подробен сигнал за заплахата срещу него - но не и преди главният прокурор Иван Гешев да бъде заменен от "нов и независим главен прокурор". 

"Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни", казва още той. 

Коментарът му беше публикуван в същото време, в което Гешев реши да направи демонстрация на добра воля пред телевизионните камери, като прекъсна импровизирано интервю на новия правосъден министър Надежда Йорданова, за да й подари букет. 

"Пожелавам успех в съвместната работа със съдебната власт", каза той, на което Йорданова отговори: "Аз Ви пожелавам да си носите отговорността винаги когато трябва. Дай Боже да можем да обсъдим условията за вашата оставка". 

В понеделник, по време на дебатите за избора на новото правителство, Ицо Хазарта съобщи от трибуната на Народното събрание следното: "Реших най-простичко да попитам – познавам вашите началници, вашите спонсори, и ги питах: „Що за хора са Кирил и Асен? Защо не трябва да им вярваме?“. Знаете ли какъв отговор получих – не получих нито една информация по този въпрос, но получих послание, че ако продължа да подкрепям Петков и Василев, „ще загубя най-ценното нещо, което имам“. 

Малко след това вътрешният министър Бойко Рашков също съобщи, че е получавал заплахи, като каза "Питайте ГЕРБ" на въпросите откъде са дошли те. 


Кирил Петков няма да бъде обвинен по казуса с двойното гражданство

Гешев прекъсна интервю на Надежда Йорданова с букет, тя поиска оставката му и анонсира нова проверка срещу негоАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия