Пропаганда на "Възраждане", автомати и БТР-и: Как Стара Загора празнува Деня на детето Снимка: © Култура и туризъм към Община Стара Загора / Facebook

Бронирани машини и "образци на стрелково оръжие и техника" върху военни джипове - това се оказа част от програмата на община Стара Загора за честване на Деня на детето.

Изваждането на автомати, миномети и военна техника на Втора Тунджанска механизирана бригада в Градската градина е организирано наред с демонстрации като "Млад пожарникар" и "Млад приятел на полицията", както и по-близки до детската възрастова група дейности като училище по роботика, работилници по керамика и подреждане на мозайка, школа за рисуване и др.

По-озадачаващото е, че на същото място активисти на "Възраждане" извършват открита пропаганда сред децата и родителите им, като раздават листовки с логото на партията, QR-код към канала на Костадин Костадинов в YouTube и към "учебника по родинознание", съставен от него.

От "Възраждане - Стара Загора" са се похвалили с "изненади за децата" още във вторник. Формално, листовките са отпечатани с двойно предназначение - по случай Деня на детето (1 юни) и Деня на Христо Ботев (2 юни).

"Изненадата", която получателите на брошурите им ще получат, е пряка връзка към видеоклип на Костадин Костадинов от 2022 г., когато е записал беседа за Ботев.

На финала на записа си той обявява, че в българите "тече кръвта на националните герои, но и на националните предатели" и че всеки трябва да направи избор, какъвто той и "Възраждане" вече направили.

Същата риторика на разделение и всяване на омраза от трибуната на Народното събрание едва не доведе до бой в сряда, след като депутатката от Стара Загора Искра Михайлова ("Възраждане") заплаши с бунтове и нахлуване в парламента, ако се състави редовно правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024