Протест на фенове, водно оръдие в готовност и засилени мерки за сигурност по време на конгреса на БФС Снимка: © Getty Images

Фенове организират голям протест на 15 март от 10.30 часа, пред хотел "Маринела" в София, докато вътре се провежда конгреса на Българския футболен съюз (БФС), на който трябва да се гласува оставката на Борислав Михайлов.

Футболните запалянковци смятат, че въпреки подадената оставка на Михайлов, той продължава да е човекът, който "дърпа конците".

Според СДВР уведомление за протеста не е постъпвало до 14 март.

СДВР ще разполага с едно водно оръдие, а при нужда ще бъде докарано и второ. Това е част от плана за охрана на протеста на 15 март пред хотел "Маринела" в София - точно тогава на конгрес на Българския футболен съюз (БФС) трябва да се гласува оставката на Борислав Михайлов и да се гласува за негов наследник на поста.

Това стана ясно от изявление на Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия" в Столичната полиция.

Футболните запалянковци смятат, че въпреки подадената оставка на Михайлов, той продължава да е човекът, който "дърпа конците".

Съорганизатор на протеста е същата група, която стоеше и зад мащабните протести срещу ръководството на БФС по време на мача между България и Унгария през ноември миналата година.

Тогава полицията използва водно оръдие, което доведе до сблъсъци с протестиращите, а с София потъна в пламъци и кръв. Стигна се и до безразборна агресия от страна на полицаите.

В резултат премиерът Николай Денков поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, но той беше защитен от ГЕРБ-СДС да запази поста си.

На протеста в петък пред столичния хотел "Маринела" полицията ще прави проверки на три кръга, а е възможно да има и четвърти от мобилни екипи, разясни Георгиев.

За желаещи да изразят мнението си фенове ще бъде обособено място в градинката на храма срещу "Маринела", през бул. "Джеймс Баучер", но те няма да бъдат допускани на паркинга на самия хотел.

Към този момент не се планира затваряне на улици.

Конгресът ще бъде излъчван на живо в Youtube канала на БФС.

Към момента са ясни, че за поста на Борислав Михайлов има седем кандидати. Сред тях са футболистът Димитър Бербатов, настоящия временен ръководител на Изпълкома Михаил Касабов и на техническия директор на БФС Георги Иванов - Гонзо

И Гонзо иска да е президент на БФС: Всички кандидати преди Конгреса на 15 март


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024