Протестиращите миньори и енергетици не желаят среща с Николай Денков Снимка: © Screenshot/bTV

Протестиращите миньори и енергетици заплашиха, че няма да преговарят с властта, ако не получат обещание, че правителството ще преразгледа плановете си.

Денков покани днес в 16ч. в Министерски съвет лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа", както и представители на синдикати в сектора.

След преговорите с министъра на енергетиката Румен Радев вчера, синдикалните лидери заявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера.

Вместо това те призоваха за извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта конфликтните планове.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които правителството одобри в петък.

Междувременно, недоволните миньори и енергетици продължават да блокират автомагистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути: за пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода"; за пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии.

Очаква се освен това днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора. В петък тези от Перник блокираха кръговото кръстовище на входа на Перник, а после тръгнаха по магистрала "Струма", предизвиквайки значителни задръствания, а тези от Бобов дол от Перник проведоха протестно ществие по АМ "Струма".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Двама надзиратели са убити, а затворник е избягал при въоръжено нападение във Франция

Избягалият Мохамед Амра е осъден за грабеж с взлом

20:34 - 14.05.2024
Живот

"Евровизия" не съжалява за решението си да отстрани Нидерландия от финала

Организаторите на "Евровизия" защитиха решението си да дисквалифицират Йост Клайн

19:24 - 14.05.2024
Важно днес

Масови протести и сблъсъци в Грузия след окончателното приемане на закона за чуждите агенти

Парламентът на Грузия окончателно прие спорния закон за "чуждестранните агенти"

18:47 - 14.05.2024
Важно днес

Главчев назначи нови зам.-министри, сред които и кадър на ГЕРБ

Служебният кабинет назначи двама нови министри

16:04 - 14.05.2024
Важно днес

Служител на ООН е убит при обстрел срещу хуманитарен конвой в Газа

Първият чуждестранен хуманитарен работник на ООН, убит в Газа, е индийски гражданин

15:48 - 14.05.2024