Путин: Нямам никакъв дворец, промиват мозъците на руснаците

Руският президент Владимир Путин твърди, че филмът на Алексей Навални е монтаж и той не е собственик на огромен и луксозен дворец. В последното си разследване Фондът за борба с корупцията показа мащабния имот на държавния глава край черноморския курорт Геленджик, който струва 100 млрд. рубли.

Според Путин обаче – той не е нито негова собственост, нито принадлежи на някои от близките му роднини, както твърди екипът на Навални.

Дворецът на Путин за 100 млрд. рубли: Кой стои зад "най-секретния обект" в Русия

„Не гледах филма просто защото нямам свободно време, но прегледах видеото, което асистентите ми показаха“, каза Путин на онлайн конференция с руски студенти, цитиран от ТАСС. „Нищо от това, което е показано, не е моя собственост, нито на моите близки. Никога не е било. Никога“.

Мащабното разследване на ФБК показа, че имението е разположено на площ 7000 хектара, има пропускателни пунктове и важи забрана за навлизане във въздушното пространство над него. Оприличено е като „цяла затворена държава“ с един-единствен цар – Владимир Путин. В имението има подземно хокейно игрище, амфитеатър, десетки спални, тераси, огромни помещения, красива градина и др.

Според екипа на Навални – президентът и хора от обкръжението му присвоявали държавни средства и ги инвестирали в пищния дворец, а през годините собствеността му се е сменяла между различни представители от кръга на Путин.

Разследването на Фонда за борба с корупцията предизвика вниманието на голяма част от гражданите на Русия, като видеото има най-малко 86 милиона гледания в интернет.

68-годишният политик смята, че по този начин ФБК „промива мозъците на руснаците“ със спекулации.

„Тази информация вече циркулираше в пространството повече от 10 години. Сега намериха удобна възможност да покажат всичко и да промият мозъците на нашите съграждани с тези материали, направени чрез видеопрограми“, каза Путин.

Допълни, че в разследването на Навални има хора, които той дори не познава.

"Нали за 10 години все нещо трябва да е останало? Някакво оформяне на поземлени участъци, някакви финансови преводи, някакво оформяне при нотариус - в нотариалните регистри, в електронен вид. Трябва да има регистрации и документи, които да показват следи към този дворец. А вместо това, какво? Публикуваха моя снимка, на която плувам в стил „бътерфлай“. Това е монтаж“, добави Путин.


"Роднините ми живеят без отопление, а Путин си има дворец": Разказите на младите руснаци от протестите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024