Путин обвини Запада, че иска да завладее Русия Снимка: © Getty

Президентът на Русия Владимир Путин обвини Запада в желание да раздели Русия на части и да я завладее.

В интервю за предаването “Москва, Кремъл, Путин” по държавния телевизионен канал “Русия 1” руският президент каза:

"Единствената им цел е да ликвидират бившия Съветски съюз и неговата основна част - Руската федерация. Може би след това ще ни приемат в семейството на така наречените цивилизовани народи, но на отделни части. Защо? За да управляват и контролират тези части".

Путин каза още, че руският народ ще може да се запази в настоящия си вид, ако този сценарий се сбъдне.

"За да бъде предотвратено разпадането на Русия, трябва да бъде съхранено единството на народа. Когато народът на Русия е сплотен, ние наистина нямаме равни. Това е главното условия на всички наши постижения и победи", добави той.

"Те доставят на Украйна оръжие на стойност десетки милиарди долари. И именно това е смисълът на участието. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това. Не получават пари", заяви Путин в отговор на въпрос на журналиста Павел Зарубин.

Така "тези оръжия, от една страна, се предават, което говори в известен смисъл, макар и косвено, все пак за съучастие в тези престъпления, извършени от режима в Киев, включително обстрелването на жилищни квартали в Новорусия и Донецк", допълни той.

В отговор на въпрос дали Русия смята за необходимо да се отчитат по-нататък в договора също и ядрените арсенали на Великобритания и Франция, той отговори: "Ами, разбира се".

Руският президент уточни, че навремето "са ги оставили встрани от преговорите, с оглед на освобождаване от отговорност и заради това, че НАТО се обяви за почти демилитаризирана организация".

Пълната версия на интервюто с Путин ще бъде излъчена тази вечер по телевизия “Русия 1”.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024