Снимка: © Getty Images

Президентът Румен Радев отказа да даде подробности дали ще има промени в състава на служебния кабинет след два дни. На 16 септември държавният глава ще издаде указ за назначаване на ново служебно правителство и за разпускане на 46-ото Народно събрание, а на 14 ноември предстоят избори 2 в 1 - парламентарни и президентски.

"Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет", каза Радев след церемония по случай празника на пожарникарите.

Попитан за промени в състава на сегашния кабинет, той отговори: "Заповядайте на 16 септември, за да разберете всичко за състава и структурата му".

"Няма да има промени в политиката, както ви казах. Това служебно правителство ще продължи да работи за възстановяването на държавността и връщането на доверието в институциите. Това е изключително важно. Надявам се това, което постигна настоящото служебно правителство, и всичко, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет", добави президентът.

На въпрос за евентуален нов политически проект на министрите на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев, Радев отвърна, че не подкрепя партии, а ценности. "Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти – свобода, солидарност и справедливост", каза той.

Кирил Петков обяви в понеделник, че още не е говорил с държавния глава за свое бъдещо участие в следващия служебен кабинет.


Кирил Петков не е говорил с президента за участие в следващия служебен кабинетАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бивш ръководител на ЦРУ: Ако Путин използва ядрено оръжие, ще унищожим руските войски

Според Дейвид Петреъс използването на ядрени оръжия ще "трябва да има отговор"

"Всичко тепърва предстои" за Слави Трифонов, след като ИТН изпадна под 4%

Нито дума за крайния резултат от изборите, провокирани от ходовете на ИТН

Кейт Бланшет се устремява към трети "Оскар" с новия си филм

Изглежда, че Бланшет има всички шансове да вземе трета статуетка с ролята си в „Tár“

Иван Костов: Никой няма да посмее да управлява, Борисов се страхува, че ще падне до една година

"Щом ГЕРБ, ДПС и Възраждане свалиха кабинета, нека сега да управляват. Вярно е, че това може да е "коалиция от ада", но това е казал българският избирател"

БСП отказва коалиция с ГЕРБ и ДПС в 48 Народно събрание

"Категорично оставки няма да подаваме"

Жълтите павета стигнаха и до прокуратурата след видео как се троши паве с чук

"Трейс Груп Холд" получава глоба от 100 000 лв. за увреждане на керамичната настилка

Мая Манолова ще получава държавна субсидия с 1.01% от гласовете

"Възраждане" ще разполага с 2 млн. лв. годишна субсидия

Тежките критики на Кадиров към Кремъл нанесоха удар по пропагандата в Русия

Загубата в Лиман подтикна чеченския лидер да заговори и за ядрено оръжие