Радев отказа да разкрие състава на новия служебен кабинет: "Няма да има промяна в политиката му" Снимка: © Getty Images

Президентът Румен Радев отказа да даде подробности дали ще има промени в състава на служебния кабинет след два дни. На 16 септември държавният глава ще издаде указ за назначаване на ново служебно правителство и за разпускане на 46-ото Народно събрание, а на 14 ноември предстоят избори 2 в 1 - парламентарни и президентски.

"Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет", каза Радев след церемония по случай празника на пожарникарите.

Попитан за промени в състава на сегашния кабинет, той отговори: "Заповядайте на 16 септември, за да разберете всичко за състава и структурата му".

"Няма да има промени в политиката, както ви казах. Това служебно правителство ще продължи да работи за възстановяването на държавността и връщането на доверието в институциите. Това е изключително важно. Надявам се това, което постигна настоящото служебно правителство, и всичко, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет", добави президентът.

На въпрос за евентуален нов политически проект на министрите на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев, Радев отвърна, че не подкрепя партии, а ценности. "Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти – свобода, солидарност и справедливост", каза той.

Кирил Петков обяви в понеделник, че още не е говорил с държавния глава за свое бъдещо участие в следващия служебен кабинет.


Кирил Петков не е говорил с президента за участие в следващия служебен кабинет



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024