Радев нападна грозно ПП: "Озъбеното лице на една пълзяща диктатура" Снимка: © Getty Images

Президентът Румен Радев се впусна в нова груба атака срещу "Промяната", като отново повдигна темата с изтеклия запис през Радостин Василев от тяхното заседание.

"Срамните записи от партийното заседание на "Продължаваме промяната" и последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, „подписани с кръв“, за погром в институциите, за държавна измяна", обяви Радев по време на командировка в Молдова.

"Винаги съм заявявал, че България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България. Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение. А то не води до доверие и реални решения", каза още той.

Само преди три дни Радев едва ли не отказа да спази конституцията, като унижи акад. Николай Денков на церемонията по връчване на мандата и обяви, че изпълнението му вече би било "дискредитирано".

Според Радев записите довели до "разклатено доверие и разклатена европейска перспектива на България", за което той смятал да води разговори с европейски лидери.

"Ще положа усилия да ги убедя, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава", заявява той.

По-рано днес Явор Божанков обвини "Възраждане" в това, че са се синхронизирали с президента Румен Радев и действат в интерес на Русия, а не на България.

"Радев каза в прав текст, че в България не трябва да има редовно правителство. "Възраждане" са същият този глас в Народното събрание. Това не е глас на военен, окупирал държавната власт. Не е глас на фашисти, които насаждат омраза в залата на НС. Този глас е глас на чужда държава. Това е гласът на Кремъл. Така звучи Путин на български език", каза Божанков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024