Рашков за прокурорския син, извършил серия побои в Перник: Най-вероятно е бил защитаван

"Неговият баща е прокурор. Най-вероятно колегите му прокурори не са искали да изпадат в конфликт с него, това момче явно е агресивно и е било защитавано по някакъв начин" - така коментира пред NOVA вътрешният министър Бойко Рашков казуса с 18-годишния Васил Михайлов, който е извършил серия от побои в Перник, има 23 повдигнати обвинения и нито една присъда.

"Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването", добави министърът. "Имало е дела, които са образувани за побоища и за причиняване на телесни повреди на съвсем невинни граждани, демонстративно със заснемане на това геройство, заснемано по улиците на Перник. вероятно се е гордял с това, което е правил. Прокуратурата е направила отвод в Перник и тези дела доста време са преседели във ВКС."

СГП ще разследва прокурорски син, замесен в серия от безнаказани побои в Перник

Делата се задвижват, когато случаят започва да придобива популярност. Сред потърпевшите на тийнейджъра е бил и служител на реда: "Пита се защо? Не може ли веднага, защото ако бяха предприети действия незабавно при първия случай, нямаше да има и втори, и трети. Малко се знае, но тези дни ми показаха един клип, където – дано не е монтаж – този същият младеж е бил полицай. Но ние не намерихме заявителски материал от този полицай. Аз държа този случай да бъде изяснен, най-малкото защо този полицай е мълчал досега."

Последният конфликт, в който се е забъркал Михайлов, е сбиване с известния футболист и треньор Румен Андонов. Избухването на скандала с непредизвиканата агресия срещу Андонов доведе до разкрития за множество по-ранни сблъсъци, за които е има открити разследвания.

Бащата на заподозрения за престъплението е Бисер Михайлов - зам.-окръжен прокурор на Перник. bTV посочва, че самият той беше разследван и задържан по дело за изнудване и лихварство, но процесът е завършил без присъда, което му е позволило да запази ръководния си пост. Рашков коментира дали настоящата ситуация трябва да доведе до оставка на родителя:

"Какво да ви кажа – младежът е пълнолетен и отговаря за постъпките си. Въпрос е на морал дали баща, който е прокурор и е отгледал този младеж, ще постъпи по този начин."

Той обеща да нареди незабавна проверка на информацията, че полицаи са възпрепятствали успешното подаване на жалби срещу бияча. Според него обаче по-вероятна е тезата, че гражданите на Перник се притесняват да сингализират за нарушенията:

"Вероятно наистина там цари сковаващ страх да потърсят съдействие от полицейските служби. Вероятно се съобразяват с това обстоятелство, че този младеж е син на прокурор от окръжната прокуратура в Перник."

Министърът отговори и на въпрос относно твърденията, че ако оглави КПКОНПИ, ще се превърне в "бухалка" на настоящата власт.

"Ако виждате в мое лице човек, който може да бъде ползван като бухалка, ще сте права, но едва ли ще кажете, че мога да бъда употребен като средство, както при управлението на Борисов бяха ползвани институциите, точно като бухалки. Цитирам – размазване на един, на друг, който не слушал Борисов, който не изпълнявал това, което му е казано. Цитирам - ето сега ще задържим еди кой си или аз ще гушна сега тези къщи за гости. И други подобни изрази на уличен език, които издават нагласата и позицията на човек, който ползва държавните органи като бухалка. Само че сме в друго време, времето на Борисов, колкото и дълго да беше, изтече. Управлява друго правителство, две служебни едно редовно, и няма място и причини по аналогия да се правят изводи преди и сега. Преди управлението имаше мутренски характер, изрази, изказ и т.н. Сега нещата са различни. Освен всичко не съм и няма да бъде бухалка в ръцете на когото и да е."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024