Разходете се в космоса или по дъното на океана. Мултивселената ви очаква в София Снимка: © Сердика Център

Знаете ли какво е усещането да сложиш VR очила? Ако не - със сигурност сте се питали какъв е целият този шум около виртуалната реалност и метавселената. Защо голяма част дори от луксозните модни марки инвестират в този нов свят и се намират хора, които харчат истински пари за дигитално облекло? Дрехите настрана - видяхте ли, че човек плати 450 000 долара, за да живее до Снуп Дог в метавселената? В края на 2022 г. бе основана и първата държава там, но стига толкова - сванахте логиката. А тя е че, виртуалната реалност заема все по-голяма част от живия живот. И по един или друг начин все някога ще достигне и до вас, затова може би е по-добре да сте подготвени отсега.

Запалихме ли любопитството ви поне малко? Не ви е нужен VR хедсетът на META , който струва 1000 долара, защото в следващите 16 дни можете да влезете във виртуалната реалност напълно безплатно. А тя на свой ред може да сбъдне мечти като това да изследвате необятния космос или дълбините на океана, да се разходите във времето или просто да покарате скейтборд - без да сте се качвали на дъска досега. Всичко това може да се случи от 3-ти до 18-и юни в Сердика Център в София. Там ще откриете Мултивселената - 8 игрални зони, където именно чрез виртуална и добавена реалност ще можете да се докоснете до някоя мечта.

Влез в Мултивселената

На място ще можете да се превърнете в астронавт, водолаз, пътешественик във времето и пространството, а покрай забавлението да научите неусетно куп нови неща. Ако изследователската дейност не е вашата страст и си харесвате епохата, в която живеем, ще може просто да покарате скейтборд и да събирате точки. Предпочитате нещо по-екстремно? Ако разходка по мост над дълбока пропаст покрива изискванията за адреналин - имате я.

Тези и още много интерактивни преживявания ви очакват в Мултивселената, разположена на ниво -1, Сердика Център в София. Различните виртуални светове, епохи и измерения са подходящи за цялото семейство, а входът е свободен във всеки от дните. Игралните зони са отворени от 12:00 до 20:00 ч.

Кои са 8-те игрални зони в Мултивселената

Time Machine (Mixed Reality) - в света на научнофантастичния романист Хърбърт Уелс ще бъдете свидетели на различни вселени със смесена реалност и реплика на оригиналната машина на времето от филма "Война на световете".

Сердика Център Мултивселена

Step (Virtual Reality) - покажете колко сте смели, като вървите бавно по 5-те стъпала на дървения мост или скочите в дълбокия каньон, за да полетите с парашут.

PARTYcles (Multiperson Experience) - полетете заедно с приятелите си в света на движещите се частици.

Space Expedition (Educational Virtual Reality) - някога било ли ви е интересно какво има в черна дупка? Гмурнете се и разберете. Ако ви се струва твърде ангажиращо, можете и просто да пренаредите планетите в Слънчевата система.

Сердика Център Мултивселена

Into the Wild - разходка в дивата природа ви зове.

Emotions (Face recognition and Hand-tracking) - превърнете лицето си в мече, например, и използвайте изражението си, за да преодолявате препятствия и да стигнете до края на трасето.

Citygen (Motion sensor and Body tracking) - покарайте скейтборд из градски пейзаж, като избягвате препятствия и събирате точки, използвайки тялото и ръцете си.

Сердика Център Мултивселена

DeepWater (VR Educational Virtual Experience) - влезте в дълбокия океан като водна костенурка, странете от пластмасата и боклука, за да стигнете безопасно до дестинацията си.

Влезте в Мултивселената през Сердика Център. Допълнителни детайли вижте от Facebook събитието.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023