Размяна на писма с Чарлз III стои зад отказа на Меган Маркъл да присъства на коронацията Снимка: © Getty Images

Отказът на Меган Маркъл да присъства на коронацията на крал Чарлз III може да се окаже свързан с размяна на писма между нея и бъдещия британски монарх през 2021 г. - непосредствено след скандала с интервюто на Опра Уинфри с нея и принц Хари.

Това твърди консервативното издание Daily Telegraph в своя публикация, която преразказва съдържанието на писмата.

Хари вече обяви, че ще участва в церемонията, при която баща му официално ще бъде коронован като крал на 6 май в Лондон. Съпругата му предпочете да остане в Калифорния, а формалното обяснение за отсъствието ѝ е, че иска да се посвети на семейството си - в същия ден големият ѝ син Арчи навършва 4 години.

Британският Telegraph обаче лансира по-различна версия - и тя е свързана с обвиненията на Меган Маркъл към британското кралско семейство в несъзнателни прояви на расизъм.

Чарлз е бил "единственият старши член на фамилията", който е решил да се свърже с Маркъл след интервюто през март 2021 г. за Опра Уинфри.

Тогавашният престолонаследник е изразил съжалението си за раздора между двете семейства и е споделил в писмото до нея, че е разочарован от това, че Хари и Меган са изпитали необходимост да отправят толкова публични и тежки обвинения.

В разговора с Уинфри Меган Маркъл сподели, че по време на бременността ѝ с Арчи е имало "притеснения и разговори колко тъмна ще е кожата му, когато той се роди".

Самоличността на човека, който е повдигнал този въпрос, остана неназована от Меган и Хари - впоследствие принцът изрично уточни, че тези коментари не са дошли от кралица Елизабет II или нейния съпруг принц Филип, а от друг.

Според Telegraph - в писмата между Маркъл и Чарлз става ясно кой е този "високопоставен член на семейството", позволил си да прави забележки за цвета на нероденото дете.

Медията твърди, че "както кралят, така и херцогинята признават, че забележката на този човек не е направена със зла умисъл".

Според техните източници - Меган е благодарила на Чарлз за писмото и е посочила, че никога не е имала намерение да обвини конкретен човек в расизъм, а да изрази притесненията си заради несъзнателните предразсъдъци.

Въпреки любезния тон на писмата - отношенията между двамата не са се подобрили.

Меган Маркъл продължава да смята, че кралското семейство не е променило поведението си спрямо най-сериозните ѝ критики за допускането на медиен тормоз и институционално пренебрежение, които тя твърди, че са я довели до мисли за самоубийство.

Източници на медията от Бъкингамския дворец твърдят, че не са очаквали Маркъл да пристигне в Лондон за церемонията, тъй като личната ѝ кореспонденция с краля очевидно не е помогнала за спирането на вътрешния конфликт. Хари и Меган продължиха да разкриват компрометиращи факти за живота във "Фирмата", както членовете на британското кралско семейство иронично се наричат.

Според двореца - принц Хари и съпругата му са останали разочаровани от това, че в първоначалната покана за коронацията не се споменавало нищо за двете им деца и тяхното евентуално участие в церемонията. Този пропуск допълнително е задълбочил усещането им, че са "второстепенни" членове на фамилията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024
Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024