Осъдителната присъда на Гилейн Максуел за секс-трафик на млади момичета като част от мрежата на Джефри Епстийн вече започва да създава сериозни проблеми на британския принц Андрю. 

61-годишният син на кралица Елизабет II беше обвинен публично от 38-годишната Вирджиния Джуфри за това, че я е насилвал сексуално по време на ваканциите си в именията на Епстийн. 

Херцогът на Йорк и покойният финансист са дългогодишни приятели, като са продължили да поддържат контакт дори след като Епстийн излежа кратка присъда по първото дело за сексуални престъпления. 

Принцът не отрича, че е присъствал на партитата на Епстийн и Гилейн Максуел, но отрича да е знаел за това, че присъстващите млади момичета са компаньонки, доведени насила. 

Адвокатите на Вирджиния Джуфри обаче отстояват позицията, че принцът не само е знаел за престъпната схема на Епстийн, но и се е възползвал от нея. Американката твърди, че е била само на 17 години, когато Андрю е правил секс с нея в дома на Гилейн Максуел в Лондон. Тя настоява, че в още два случая той я е насилил сексуално и е упражнил физическо насилие срещу нея, докато двамата са били в имения на Епстийн.

Обвиненията й срещу принца датират още от преди години, когато тя завежда дело срещу Джефри Епстийн, завършило със споразумение. Детайлите от този документ ще бъдат разсекретени в близките дни след решение на американския съд. Защитата на принц Андрю твърди, че Джуфри е приела да се откаже от всички съдебни претенции за преживяното насилие, когато е приела да получи обезщетението от Епстийн. 

Нейните адвокати обаче смятат, че споразумението не може да се ползва като индулгенция за извършените престъпления от сина на кралицата. 

Принц Андрю е прегърнал Вирджиния Джуфри, а зад тях стои Гилейн Максуел - приятелката на Джефри Епстийн, която беше осъдена за съучастие в престъпната му схема за сексуална експлоатация и трафик

Самият Андрю твърдо отрича обвиненията й, но щетите върху репутацията му вече са доста сериозни. От края на 2019 г. той беше принуден да се оттегли от всички публични ангажименти, свързани с британската монархия, заради неадекватните си обяснения в интервю за BBC по повод случая с Епстийн. 

Американската прокуратура многократно настояваше за правна помощ от властите във Великобритания, за да може Андрю да бъде разпитан по мащабното дело за аферите на Епстийн и Гилейн Максуел. До момента срещу него няма повдигнато обвинение, но се смята за свързано лице по случая, поради което показанията му са важни за изясняване на цялата истина. 

Принцът отказва да се яви като свидетел по наказателния процес, но гражданският иск на Вирджиния Джуфри може да го задължи да се изправи пред съда в САЩ. До този момент адвокатите му изгубиха двата си опита да прекратят нейното дело още преди да му бъде даден ход. 

Правният екип на Джуфри твърди, че разполага с шестима свидетели, които могат да докажат връзката й с принц Андрю в миналото. Признаването на Гилейн Максуел за виновна по 5 обвинения за секс-трафик също се отразява на шансовете на принца да се отърве без последици от скандала. 

Очаква се съдът да реши дали да даде ход на делото по жалбата на 38-годишната жена във вторник, 4 януари. Ако това се случи, съдебните изслушвания вероятно ще бъдат насрочени за последното тримесечие на 2022 г. 


Filthy Rich: Неприличната история на Джефри Епстийн

"Не си направила нищо нередно": Писмата на Джефри Епстийн до Гилейн Максуел


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава

Новата схема на Анна Сорокин: Колекция с рисунки от затвора за $500 000

Измамницата, на която Netflix посвети сериал, се преквалифицира в художничка

Осем души в килия за психично болни и кръв по стените: Тревър Рийд за престоя в руски затвор

Американският ветеран беше върнат от Русия в САЩ след почти 3 години зад решетките

"Космическото такси" на Boeing най-после се скачи с МКС

Трудният път на Starliner до орбитата на станцията