Осъдителната присъда на Гилейн Максуел за секс-трафик на млади момичета като част от мрежата на Джефри Епстийн вече започва да създава сериозни проблеми на британския принц Андрю.

61-годишният син на кралица Елизабет II беше обвинен публично от 38-годишната Вирджиния Джуфри за това, че я е насилвал сексуално по време на ваканциите си в именията на Епстийн.

Херцогът на Йорк и покойният финансист са дългогодишни приятели, като са продължили да поддържат контакт дори след като Епстийн излежа кратка присъда по първото дело за сексуални престъпления.

Принцът не отрича, че е присъствал на партитата на Епстийн и Гилейн Максуел, но отрича да е знаел за това, че присъстващите млади момичета са компаньонки, доведени насила.

Адвокатите на Вирджиния Джуфри обаче отстояват позицията, че принцът не само е знаел за престъпната схема на Епстийн, но и се е възползвал от нея. Американката твърди, че е била само на 17 години, когато Андрю е правил секс с нея в дома на Гилейн Максуел в Лондон. Тя настоява, че в още два случая той я е насилил сексуално и е упражнил физическо насилие срещу нея, докато двамата са били в имения на Епстийн.

Обвиненията й срещу принца датират още от преди години, когато тя завежда дело срещу Джефри Епстийн, завършило със споразумение. Детайлите от този документ ще бъдат разсекретени в близките дни след решение на американския съд. Защитата на принц Андрю твърди, че Джуфри е приела да се откаже от всички съдебни претенции за преживяното насилие, когато е приела да получи обезщетението от Епстийн.

Нейните адвокати обаче смятат, че споразумението не може да се ползва като индулгенция за извършените престъпления от сина на кралицата.

Принц Андрю е прегърнал Вирджиния Джуфри, а зад тях стои Гилейн Максуел - приятелката на Джефри Епстийн, която беше осъдена за съучастие в престъпната му схема за сексуална експлоатация и трафик

Самият Андрю твърдо отрича обвиненията й, но щетите върху репутацията му вече са доста сериозни. От края на 2019 г. той беше принуден да се оттегли от всички публични ангажименти, свързани с британската монархия, заради неадекватните си обяснения в интервю за BBC по повод случая с Епстийн.

Американската прокуратура многократно настояваше за правна помощ от властите във Великобритания, за да може Андрю да бъде разпитан по мащабното дело за аферите на Епстийн и Гилейн Максуел. До момента срещу него няма повдигнато обвинение, но се смята за свързано лице по случая, поради което показанията му са важни за изясняване на цялата истина.

Принцът отказва да се яви като свидетел по наказателния процес, но гражданският иск на Вирджиния Джуфри може да го задължи да се изправи пред съда в САЩ. До този момент адвокатите му изгубиха двата си опита да прекратят нейното дело още преди да му бъде даден ход.

Правният екип на Джуфри твърди, че разполага с шестима свидетели, които могат да докажат връзката й с принц Андрю в миналото. Признаването на Гилейн Максуел за виновна по 5 обвинения за секс-трафик също се отразява на шансовете на принца да се отърве без последици от скандала.

Очаква се съдът да реши дали да даде ход на делото по жалбата на 38-годишната жена във вторник, 4 януари. Ако това се случи, съдебните изслушвания вероятно ще бъдат насрочени за последното тримесечие на 2022 г.


Filthy Rich: Неприличната история на Джефри Епстийн

"Не си направила нищо нередно": Писмата на Джефри Епстийн до Гилейн Максуел


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024