Разследва ли прокуратурата вътрешния министър Бойко Рашков?

Въпросът дали Софийска градска прокуратура ще разследва служебния вътрешен министър Бойко Рашков, вкара обвинението в обяснителен режим.

"Дневник" твърди, че СГП ще провери силовия вицепремиер. Медията се позовава на източници от съдебната система и уточнява, че държавното обвинение е поискало разкриване на данъчната и осигурителна тайна на силовия вицепремиер. В регистъра на Софийския административен съд има дело с ищец СГП и ответник Бойко Рашков, потвърди проверка на "Сега".

От Софийската градска прокуратура отрекоха информацията. Пред "Хоризонт" по БНР градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че срещу Рашков няма образувано дело, няма и искания до Националната агенция за приходите да му бъде направена данъчна ревизия.

Според "Дневник" - искането на прокуратурата било отправено в началото на тази седмица. В правомощията на Софийска градска прокуратура е да разследва както тежки престъпления, така и престъпления от данъчен характер.

Пред медията Рашков е заявил, че не знае за какво става въпрос и „не го интересува“.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова е казала, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние. Тя дойде от ГЕРБ, които попитаха как той се е сдобил с конкретни имоти.

В декларацията за имущество и интереси, подадена в регистъра на антикорупционната комисия КПКОНПИ, Рашков заяви 19 имота - апартаменти, дворни места, къщи, ниви, складове, гаражи. Три от апартаментите му са в София, освен това разполага с жилище в Несебър и с фитнес. Има влог в Банка ДСК за над 100 хил. лева, както и кредитна карта с лимит до 10 хил. лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024