Въпросът дали Софийска градска прокуратура ще разследва служебния вътрешен министър Бойко Рашков, вкара обвинението в обяснителен режим.

"Дневник" твърди, че СГП ще провери силовия вицепремиер. Медията се позовава на източници от съдебната система и уточнява, че държавното обвинение е поискало разкриване на данъчната и осигурителна тайна на силовия вицепремиер. В регистъра на Софийския административен съд има дело с ищец СГП и ответник Бойко Рашков, потвърди проверка на "Сега".

От Софийската градска прокуратура отрекоха информацията. Пред "Хоризонт" по БНР градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че срещу Рашков няма образувано дело, няма и искания до Националната агенция за приходите да му бъде направена данъчна ревизия.

Според "Дневник" - искането на прокуратурата било отправено в началото на тази седмица. В правомощията на Софийска градска прокуратура е да разследва както тежки престъпления, така и престъпления от данъчен характер.

Пред медията Рашков е заявил, че не знае за какво става въпрос и „не го интересува“.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова е казала, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние. Тя дойде от ГЕРБ, които попитаха как той се е сдобил с конкретни имоти.

В декларацията за имущество и интереси, подадена в  регистъра на антикорупционната комисия КПКОНПИ, Рашков заяви 19 имота - апартаменти, дворни места, къщи, ниви, складове, гаражи. Три от апартаментите му са в София, освен това разполага с жилище в Несебър и с фитнес. Има влог в Банка ДСК за над 100 хил. лева, както и кредитна карта с лимит до 10 хил. лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед