Разследва ли прокуратурата вътрешния министър Бойко Рашков?

Въпросът дали Софийска градска прокуратура ще разследва служебния вътрешен министър Бойко Рашков, вкара обвинението в обяснителен режим.

"Дневник" твърди, че СГП ще провери силовия вицепремиер. Медията се позовава на източници от съдебната система и уточнява, че държавното обвинение е поискало разкриване на данъчната и осигурителна тайна на силовия вицепремиер. В регистъра на Софийския административен съд има дело с ищец СГП и ответник Бойко Рашков, потвърди проверка на "Сега".

От Софийската градска прокуратура отрекоха информацията. Пред "Хоризонт" по БНР градският прокурор на София Илияна Кирилова заяви, че срещу Рашков няма образувано дело, няма и искания до Националната агенция за приходите да му бъде направена данъчна ревизия.

Според "Дневник" - искането на прокуратурата било отправено в началото на тази седмица. В правомощията на Софийска градска прокуратура е да разследва както тежки престъпления, така и престъпления от данъчен характер.

Пред медията Рашков е заявил, че не знае за какво става въпрос и „не го интересува“.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова е казала, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние. Тя дойде от ГЕРБ, които попитаха как той се е сдобил с конкретни имоти.

В декларацията за имущество и интереси, подадена в регистъра на антикорупционната комисия КПКОНПИ, Рашков заяви 19 имота - апартаменти, дворни места, къщи, ниви, складове, гаражи. Три от апартаментите му са в София, освен това разполага с жилище в Несебър и с фитнес. Има влог в Банка ДСК за над 100 хил. лева, както и кредитна карта с лимит до 10 хил. лв.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024