Разследват Бритни Спиърс заради удар над служителка в дома ѝ Снимка: © Getty Images

Бритни Спиърс е разследвана след инцидент със служителка в дома си, която твърди, че поп звездата е осъществила груб физически контакт с нея.

Служителката, чието име не се съобщава, казва, че спорът с 39-годишната певица се е случил в дома на Спиърс в Калифорния в понеделник. Шерифският отдел във Вентура Каунти обяви, че ще извърши разследване и ще предостави данните от него на прокурори, които ще решат дали да повдигнат обвинение за лека телесна повреда.

Случката става в момент, в който Бритни Спиърс е на финалната права да се освободи от попечителството на баща си Джейми. Той контролира финансовото ѝ състояние, а доскоро и личността ѝ - заради психическата криза, която певицата преживя през 2008 г.

Според адвоката на поп звездата – сигналът за престъпление е „пресилен“. Твърди се, че певицата е ударила служителката през ръцете и е измъкнала телефона ѝ.

В имейл до BBC адвокатът Матю Розенгарт казва, че това е „изфабрикуван“ компромат срещу клиента му. По думите му – не е имало никакъв удар, нито видимо нараняване или контузия.

„Всеки може да обвини някого, но това трябва да бъде прекратено веднага. Шерифите трябва да установят, че инцидентът се класифицира като „много лека простъпка“ и да бъде потвърдено, че няма никакви травми“, казва адвокатът на Спиърс.

Тя го нае преди месец и той ѝ помогна в битката срещу баща ѝ. Джейми Спиърс се съгласи да се оттегли като попечител през този месец. Според Бритни – той е прилагал насилие над нея, докато баща ѝ отрича всякакви обвинения, че е нарушил правата си и заявяваше, че е „разтревожен“ за благосъстоянието на дъщеря си.

Феновете на поп звездата организираха кампания #Освободете Бритни, с която поискаха певицата да си извоюва пълна автономност.

За дълго продължаващото съдебно дело се заговори усилено тази година, след като New York Times пусна документалния филм „Framing Britney Spears“, който показа всичко, случващо се в живота на изпълнителката. 39-годишната жена заяви пред съда, че е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират.

Попечителството над Спиърс се разделя на две части – една за състоянието и финансовите въпроси и друга за личността ѝ. Баща ѝ се оттегли като личен отговорник за нея през 2019 заради здравословни проблеми, а през юли Бритни пусна иск той да получи ограничение в достъпа до финансите ѝ.

„Това е голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта. Разочаровани сме от продължаващите срамни и осъдителни атаки срещу нея“, твърди адвокатът ѝ Розенгарт.


Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024