Рекламата на първата в света бронирана електрическа лимузина е снимана на жълтите павета Снимка: © BMW

BMW i7 Protection е първата в света сертифицирана бронирана лимузина с напълно електрическо задвижване. Предназначена е за лица със специална нужда от защита и ще започне да се продава от декември 2023 г. Оказва се обаче, че световната реклама на автомобила е снимана на жълтите павета в София.

Това не е първи път, в който BMW избира България, за да заснеме своя маркетингова продукция. Преди две години автомилният бранд представи клип на фона на паметника "1300 години България" в Шумен.

Този път виждаме новия върховен модел на компанията BMW i7 Protection, бронираната версия на електрическия i7 да минава през София.

Кадрите са правени през март тази година, като за момента са пуснати в Азербайджан, Грузия, Македония и Сърбия.

През изминалата седмица именно профилите на BMW в тези страни споделиха снимки на бронираната лимузина в движение по столичния площад ,,Княз Александър l", заобиколена от полицаи на мотори.

Главното действащо лице в клипа е мъж в костюм и с вратовръзка, чакат го журналисти, проблясват светкавици на фоторепортери. В бекграунда се разпознават още Резиденция Бояна Дом 2, както и Околовръстният път на София.

Творчески директор на кампанията е Тим Вагнър. Той е един от най-награждаваните творчески директори в Германия, като е и носител на множество от най-престижните международни награди в рекламната индустрия - Cannes Lions, Clio, London International Advertising Award, Epica, Eurobest и още.

Друго име, което се отличи в екипа, е това на директора на фотографията Екехарт Полак. Полак е кинооператорът зад филми като I.T., "Геймър" и "Патология".

Рекламата на първата в света бронирана електрическа лимузина е снимана на жълтите павета - BMW i7 protection

Фокусът при i7 Protection е поставен върху новаторската и уникална в световен мащаб BMW Protection Core. Тя включва специфична за модела самоносеща структура на каросерията от бронирана стомана, комбинирана и с допълнителна броня за дъното и покрива, както и с бронирани прозорци.

Моделът се произвеждат в сложен производствен процес в завода на BMW Group в Динголфинг. Новите бронирани автомобили ще бъдат представени за първи път пред публика на Международното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен.

Моделът е от клас VR9. Той може да понесе атаки от огнестрелни оръжия или експлозивни заряди, включително патрони с калибър 7.62 х 54, които се използват от множество картечници.

Подът и покривът на колата могат да издържат на обстрел с дронове или експлозиви, благодарение на допълнителната си броня.

Серийното оборудване за безопасност включва и самоуплътняващ се при пробив резервоар - корпусът гарантира, че той се уплътнява автоматично след обстрел, за да предотврати изтичането на гориво.

Теглото на електрическата лимузина е 4.45 тона.

BMW i7 Protection е със среден разход на електроенергия 30,0 кВтч/100 км., според данни на WLTP (световната хармонизирана тестова процедура за лекотоварни автомобили).

BMW се представи в Маями с клип, заснет на паметника "1300 години България"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024