Ремонтът на Кримския мост може да отнеме месеци

Последната атака по Кримския мост може да го извади от експлоатация за месеци. Тази оценка прави руското издание "Агентство" на база на данните за разрушенията по моста.

Снимките и видеоклиповете от мястото на експлозиите показва, че са повредени автомобилните пътни платна и в двете посоки, а не само едната, както през октомври 2022 г.

Основните щети са по платното в посока Краснодар, но движението към Крим също ще трябва да бъде спряно за по-дълъг период заради повреди.

При взрива на Кримския мост през октомври 2022 г. бяха нужни почти 5 месеца за възстановяването на ефекта от разрушенията. Пълноценното движение по моста се подновява едва през февруари 2023 г.

Руските власти препоръчват на пътуващите да използват "сухопътния мост", ако искат да стигнат от Русия до Крим - т.е. да минат през окупираните територии в Донецк, Запорожието и Херсон. Това обаче носи сериозни рискове за сигурността на хората, защото биха застанали на пътя на украинската контраофанзива.

В Запорожието е наложен и комендантски час от окупационните сили.

И от двете страни на моста в момента са образувани големи задръствания, а руският сайт РБК съобщава за недоволството на хората, които са установили, че местните заведения са увеличили цените за елементарни стоки като вода, чай или супа.

Администрацията в Крим не е организирала снабдяване с вода на хората, които стоят в задръстването. Някои от тях, като водачите на тежкотоварни камиони, чакат на едно място още от неделя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024