Revolut предлага допълнителна защита при откраднат телефон по време на лятната ваканция Снимка: © Revolut

В сезона на летните почивки Revolut обяви нова функция за защита на личните средства при евентуална кражба на телефона на потребителя.

Компанията е въвела т.нар. "Защита на състоянието" (Wealth Protection) - ново ниво на биометрична защита на приложението.

Функцията може да се задейства, за да не допусне кражби от сметките на потребителите, ако по време на лятната почивка телефонът е откраднат, крадците са успели да пробият паролата и лицевото разпознаване и се опитат да изтеглят пари от сметката в Revolut.

"Когато е активирана, т.нар. защита на състоянието ще потвърди самоличността на потребителя въз основа на проверката със селфи, която клиентът извършва при регистрирането си в Revolut, като по този начин помага крадците да не могат да прехвърлят пари, дори ако защитата на телефона е компрометирана," казват от компанията

Тази функция изисква предварително активиране от страна на клиентите. То може да се направи през настройките за сигурност и да се включи по избор за "Спестявания", "Джобове", "Инвестиции" и/или "Крипто".

Функцията е полезна в началото на летния сезон, свързан с почивки, фестивали и събития с много хора, където съществува опасност от кражба на телефона.

"Физическата кражба е причина за 38% от загубите от нерегламентарни измами през 2023 г., а джебчийството нараства на глобално ниво. В Лондон, например, на всеки шест минути се регистрира по един открадна телефон," посочват от Revolut.

Дори устройството да не е откраднато, съществува опасност някой да надникне в него, докато е в близост до притежателя, и така да получи паролата за банковото му приложение.

"Отнасяме се изключително сериозно към измамите и финансовите загуби. Нашите клиенти могат спокойно да се отпуснат, като знаят, че дори телефонът им да бъде откраднат или изгубен, средствата им са защитени, " казва Уди Малуф, ръководител на отдела за борба с финансовите престъпления в Revolut

Само за миналата година спецалистите на компанията са успели да предотвратят измами за 475 млн. британски лири благодарение на алгоритми, базирани на изкуствен интелект, биометрични инструменти и мерки за киберсигурност.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024