Резултатите на българските олимпийци от третия ден на Игрите в Париж 2024

Третият ден от Олимпийските игри в Париж завърши разочароващо за българските олимпийци, като никой от представителите ни не успя да направи пробив към медателите.

  • Българската сабльорка Йоана Илиева успя да достигне до осминафинала на олимпийския турнир по фехтовка в Париж, като победи Риса Такашима (Япония). Тя обаче отпадна на следващия етап, като отстъпи от унгарската си опонентка Лука Суч
  • В кръга на осминафиналите отпадна и 20-годишният боксьор Радослав Росенов. В категорията до 63,5 килограма в бокса той допусна поражение от поставения под номер 1 в схемата в тази категория Уайът Санфорд от Канада.
  • На осминафиналите, но в турнира по джудо в категория до 73 кг, отпадна българинът Марк Христов. Той отстъпи на японеца Сойчи Хашимото.
  • Първата ракета на България Виктория Томова излезе на кортовете в Париж срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ). Томова започна добре, като спечели много равностоен първи сет, но след почивката Новаро направи пробив. Срещата приключи с резултат 7-6(5), 4-6, 1-6 и така българската тенисистка приключи участието си във френската столица.
  • Антоанета Костадинова и Кирил Киров участваха на отборния турнир по спортна стрелба, 10 метра въздушен пистолет, но завършиха на 12-о място от общо 17 дуета с 574 точки. Те останаха на 5 точки от четвъртото място, което можеше да им даде право за участие в мача за бронзовите медали.
  • Габриела Георгиева участва в турнира по плуване, 100 метра гръб. Дебютантката на Олимпийските игри обаче не успя да се класира за полуфиналите, като завърши последна в своята трета серия.

Българското участие продължава и днес (30 юли). Ето кои български атлети ще следим:

09:20 ч. - Сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще се изправят срещу двойката Ани Сюй и Кери Сюй (САЩ) в решителен мач за излизане от група “B” на турнира по бадминтон в женските двойки. Ако успеят да победат, тя имат шанса да се класират за четвъртфиналите.

10:30 ч. - Десислава Ангелова ще участва в четвъртфинала по скиф при жените.

11:10 ч. - И другият наш състезател в този спорт Кристиан Василев ще участва в четвъртфинала по скиф, но в категорията при мъжете.

12:00 ч. - Две български надежди влизат в плувния басейн в Париж днес. Петър Мицин ще участва в сериите на 200 м бътерфлай. Европейският шампион в плуването на 200 м бруст Любомир Епитропов ще участва в квалификациите на коронната си дисциплина (около 14:00 ч.). Ако и двамата постигнат добро време могат да се класират за полуфиналите, които ще проведат в края на деня.

13:20 ч. - Боксьорката Станимира Петрова започва участието си на Олимпиадата в Париж в двубой в категорията до 54 кг. Тя ще се изправи срещу Вен Ксяо Хуан.

15:00 ч. - Калояна Налбантова ще се изправи срещу Ци Сюефей (Франция) в турнира по бадминтон за жени


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Предимно облачно ще е времето днес. На места се очакват валежи

Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°

07:27 - 19.09.2024
Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024