Резултатите на българските олимпийци от втория ден на игрите в Париж 2024

Първа българска спортистка на олимпийски финал в Париж и успехи в тениса и бокса - така изглеждаше вторият ден на Игрите за тима на България.

  • Валентина Георгиева ще се бори за медал на прескок (спортна гимнастика) още с дебюта си на Олимпиада. Със средна оценка 13,999 т. тя се класира на девето място, но беше изтеглена с една позиция напред заради изключването на една от представителките на САЩ. Очакваме да я видим на финала на 3 август.
  • Виктория Томова също записа победа в първия кръг на тенис турнира. Най-добрата българска тенисистка победи Магдалена Фрех (Полша) с 6-4, 7-6(4). Днес Томова ще се срещен с Ема Наваро от САЩ.
  • Рами Киуан успя да победи с 5:0 съперника си от Полша Дамяна Дуркач в бокса, категория до 71 кг. Киуан се класира на осминафиналите и на 31 юли ще излезе на ринга срещу Шанан Дейви от Австралия.
  • Сестрите Стефани и Габриела Стоеви отстъпиха на отбора на Китай в турнира по бадминтон в Париж с 21:19, 10:21 и 16:21. На 30 юли им предстои да се изправят срещу двойката от САЩ, а ако успеят да победят, имат шанс да се класират за четвъртфиналите.
  • Калояна Налбантова не успя да победи поставената под No.1 Ан Се-Йон. За да остане в игрите, ще трябва да победи Ци Сюефей, която се състезава за Франция.

Българските спортисти, които ще следим на 29 юли

10:15 ч. - Антоанета Костадинова и Кирил Киров ще участват на отборния турнир по спортна стрелба, 10 метра въздушен пистолет

11 ч. - джудистът Марк Христов ще се бори срещу Александър Хюсеин (Джибути) в категория до 73 кг

12:13 ч. - Габриела Георгиева ще участва в турнира по плуване, 100 метра гръб

12:40 ч. - Йоана Илиева (сабя) ще играе срещу Риса Такашима от Япония на турнира по фехтовка

12:48 ч. - Радослав Росенов ще излезе срещу канадеца Уайът Санфорд в осминафнали на боксовия турнир, категория до 63,5 кг

14:15 ч. - Виктория Томова излиза на кортовете в Париж срещу Ема Наваро (САЩ).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024