Rheinmetall иска да строи завод за танкове в Украйна

Германската оръжейна компания Rheinmetall води преговори за изграждането на завод за производство на танкове в Украйна. Това съобщава германският в. "Rheinische Post", като се позовава на интервю с главния изпълнителен директор на дружеството Армин Папергер.

Rheinmetall произвежда танковете Leopard, които Германия реши да изпрати в помощ на Киев, наред с боеприпаси и друго военно оборудване.

"В Украйна може да бъде изграден завод на Rheinmetall за около 200 млн. евро, който може да произвежда до 400 танка "Пантера" годишно", казва Папергер през изданието.

Това са най-новите модели бойни танкове на компанията. Папергер казва, че разговорите с украинското правителство са "обещаващи" и се надява на решение по въпроса "през следващите два месеца".

Макар че западните съюзници изпращат достатъчно оръжия, за да може Украйна да се защитава сама, в момента украинците не разполагат с достатъчно техника, за да си върнат напълно територията, посочва изпълнителният директор на Rheinmetall.

Според него Украйна се нуждае от 600-800 танка и за да се постигне този брой, трябва бързо да започне изграждането на нови танкове. Компанията е в състояние да достави около 250 танка на фона на войната в Украйна и работи на пълни опороти, подчертава Папаргер.

Той съобщава, че над 40 бойни машини на пехотата "Мардер" вече са подготвени за Украйна, а до края на годината броят им ще нарасне около 100. Около 30 танка Leopard 2 също вече са готови.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024