Андрю Тейт и брат му пак са в ареста - по обвинение в сексуални престъпления Снимка: © Getty Images

Противоречивият интернет инфлуенсър Андрю Тейт и брат му Тристан са задържани в Румъния в понеделник вечер заради обвинения в сексуални престъпления в Обединеното кралство.

"Служители от Службата за криминални разследвания на страната и полицаи от град Волунтари изпълниха две европейски заповеди за арест, издадени от съдебните власти на Обединеното кралство, за извършване на сексуални престъпления и експлоатация на хора на територията на Великобритания", се казва в изявление на румънската полицията, цитирано от CNN.

Апелативният съд в Букурещ отложи вземането на решение по заповедта.

За момента мъжете остават в ареста.

37-годишният Андрю Тейт и 35-годишният Тристан твърдят, че са невинни.

"Те категорично отхвърлят всички обвинения и изразяват дълбоко разочарование, че такива сериозни обвинения се възраждат без съществени нови доказателства", се казва в изявление на техни говорители.

Братята определят заповедта за арест като "объркващо съживяване на обвинения отпреди десетилетие", заради което те са "разтревожени и дълбоко обезпокоени".

Мъжете са разследвани от румънските власти по отделни обвинения в изнасилване, трафик на хора и създаване на престъпна група.

Те са обвинени в експлоатация на жени чрез бизнес със съдържание за възрастни, за който прокурорите твърдят, че е действал като престъпна група.

В обвинителния акт, публикуван през юни м.г., наред с братя Тейт са посочени и още две румънски сътруднички, като към момента са идентифицирани осем техни жертви.

През декември м. г. румънският съд забрани на двамата братя, които имат британски и американски паспорти, да напускат Румъния, след като поискаха да посетят майка си в болница в Обединеното кралство.

"Познавам случая по-добре от вас, познавам го отблизо, а вие не. Виждал съм всички криминални досиета и доказателства срещу мен, а вие не. Знам истината за това, което се е случило, а вие не", каза Андрю Тейт през юни в интервю за BBC.

"И ви казвам абсолютно и категорично, че никога не съм наранявал никого. Делото, което е заведено срещу мен, е напълно и изцяло изфабрикувано и никога няма да бъда признат за виновен за каквото и да било", допълни тогава инфлуенсърът.


Инфлуенсърът Андрю Тейт в Румъния Андрю Тейт даде първото си интервю след затвора. Обяви го за "нагласено", след като не хареса въпросите

Инфлуенсърът Андрю Тейт, придружаван от полицаи в Румъния Андрю Тейт проговори за първи път след ареста си: "В Румъния няма справедливост"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024