Румен Спецов се включи задочно в скандала с ареста на Димитър Стоянов Снимка: © bTV

Директорът на НАП Румен Спецов се намеси в случая с ареста на журналиста от BIRD Димитър Стоянов, като потвърди косвено информацията за участието на служител на данъчната администрация в скандала.

В писмена позиция от пресцентъра на НАП Спецов призовава за "нулева толерантност към агресията", както и "да не се политизира случая, каквито опити са били правени през последните часове".

В нея се твърди още, че "по първоначална информация, конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране" - неясно кой е паркирал неправилно и кой е отправил забележката.

  • Тази версия се различава от твърдението на Димитър Стоянов, че е бил конфронтиран от неизвестен мъж, защото е влязъл да пазарува в "магазин, който той не харесва".

Спецов казва още, че "застава зад всеки честен и доблестен служител в НАП", но от думите му не се разбира дали колегата му е попаднал в конфликта със Стоянов по време на изпълнение на служебните си задължения или не.

Вместо това Румен Спецов пише, че:

"Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите й да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая", се казва още в позицията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024