Oт доста години София е един пренаселен и леко невротичен за живеене град. Паркирането е трудно, придвижването – също, а сядането в заведение в петък вечер е „мисия невъзможна“ - без резервация и дори Том Круз не би се справил с нея. 

Впрочем, това са нормални тенденции за големите градове. Задръствания има и в Париж, и в Москва, и в Ню Йорк, а да паркираш в центъра на Милано е по-трудно от това да спреш с колата върху статуята на Христос в Рио де Жанейро.

На всички ни е ясна и болезнената истина, че животът за младите хора в България извън София е предизвикателен поради ред причини.

В Чирпан няма „забързан начин на живот“, а „младите, градски хора“ във Видин не са нито млади, нито градски. Повечето по-малки български градове са икономически изостанали, а социалният живот в тях е пускането на телевизора.

Пандемията обаче за известно време направи без значение адресната ни регистрация. Много хора се върнаха по родните си места, а част от тях и останаха там. И бизнесите вече се пренастроиха за дистанционна комуникация.

Такава възможност дава Технологичният център на Аксенчър у нас. Звеното, което се утвърждава като лидер в сферата на цифровите технологии, облачните пространства и сигурността, е в България от 2015 г.

Вече има 240 служители и е сред топ желаните IT компании, към които се насочват специалистите в сферата.

И това не е случайно. Успоредно с утвърждаването на дейността на Технологичния център, през 2021 г. компанията разкри и свой Оперативен такъв, който се развива с бързи темпове. Броят на служителите му надвишава 500, а основен предмет на дейност е работата с клиенти в областта на предоставяне, оптимизиране и подобряване на застрахвателни услуги.

Екипите притежават отлични познания и в широко портфолио от езици, сред които: немски, френски, италиански, испански, нидерландски и гръцки. Заедно, двете звена на Аксенчър, представени у нас, наброяват близо 800 души.

Технологичният център предлага на служителите си много гъвкава система за социални придобивки, които осигуряват грижа не само за тяхното здраве, а и за това на техните близки: нещо, което се цени с особена сила през последните две години.

Възможностите за повишаване на квалификацията на служителите са много широки и включват безплатен достъп до обучителна платформа с различни курсове в областта на технологиите, а дистанционната работа е даденост и не е необходимо кандидатите за работа да преговарят за ден или два хоумофис.

Почти две години след старта на пандемията, едва ли има смисъл да дискутираме ползите от домашния офис. Колкото и да уважаваме разговорите пред кафе машината в офиса, не можем да отречем добрите страни на хоум-офиса. Срещите по долнище на пижама, спокойствието на дома, дрямката в обедната почивка…никак не са малко, никак.

Домашният офис и свободата, към която ще се адаптираме

Сега Технологичният център на Аксенчър предлага възможност за професионална реализация от комфорта на домашния офис извън столицата и да подпомогне и други градове да станат поне толкова модерни и атрактивни колкото София и Пловдив. А защо не и повече?

До края на настоящата година технологичната компания ще разкрие 30 работни места за Русе и региона и ще даде възможност на различни специалисти от IT сферата да работят висококвалифицирана, интересна, модерна и добре платена работа от собствения си град. Важно е да отбележим, че заплащането на кандидатите в Русе няма да се различава от това на служителите в София или Пловдив.

Технологичният център на Аксенчър ще ангажира русенската общност и редовно ще се включва в инициативи на Общината и ще разширява списъка с отворени работни позиции в града.

Компанията планира и да предостави финансова подкрепа на част от студентите в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“. И ето така, или както казва Кари Брадшоу, ,,and just like that'', Дунава започва да изглежда по-привлекателен от Перловската река.

Плановете на компанията се разпростират и на изток от Русе, чак до морето. Наскоро компанията разкри дистанционни работни позиции във Варна: града, в който гларусите винаги летят над Катедралния храм, а морето никога не спи.

Амбициите на Технологичния център са разрастване на екипите в морската столица с 50 нови попълнения, мотивирани да се развиват в технологичната сфера. Варненците, които вече са част от екипа, успешно опознават и оценяват позитивните страни на това дистанционната работа за модерна IT компания: приобщаващата среда, балансирания gender mix, силните екипи, доброто заплащане и възможностите за бързо кариерно израстване.

Петър Торнев от Accenture: Да имаш план, да си харесваш работата и да успяваш да не спираш да учиш

Ако работите като архитект или лекар, може би няма да ви е интересно какво правят екипите на Технологичния център, макар че стремежът им да приобщят повече градове у нас към голямата IT сцена са достойни за възхищение и в дългосрочен план биха допринесли за една по-приятна градска среда за всички ни. Но ако сте Java Developer или Front-End Engineer от Русе или Варна, е позволено да се развълнувате.

Хоризонтът току-що се разшири и показа…нов хоризонт.


Този текст е в партньорство с Технологичния център на Аксенчър в България.

Технологичният център на Аксенчър у нас предоставя услуги в областта на цифровите технологии, облачните пространства и сигурността. Основен приоритет за компанията е да добавя 360° стойност в отношението си към бизнеса, обществото и служителите си. Българският офис на Технологичния център работи по едни от най-сложните глобални проекти на компанията, свързани с трансформации и миграции в облачното пространство.

Важна част от политиката на компанията е зачитането на индивидуалните нужди и особености на служителите и намирането на баланса между личното и работното време. В тази връзка е и възможността за всички служители да получат финансова подкрепа за оборудване на домашния си офис, по техен вкус и желание.

Повече информация за актуалните позиции, които компанията предлага можете да научите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Министерството на културата сваля решетките от входа на НС

Вратите са монтирани в нарушение на Закона за културното наследство въпреки искането на НСО

Алисия Викандер е звездата в новия сериал на HBO

"Ирма Веп", или когато границите между роля и реалност изчезнат

OLX отчита скок от 71% в търсенето на имоти с цел наем

Най-търсени са двустайните апартаменти за наем и покупка, а най-слабо търсени са едно- и четиристайни

НС запази поста на Мирослав Иванов и сравни нивото на дебатите в зала с мач на "Светкавица"-Вълчи дол и "Ураган"-Суворово

Десислава Атанасова и Андрей Гюров премериха рейтинга на Народното събрание преди и след ГЕРБ

Ресторантьорите пак са недоволни - този път от ДДС на бирата и виното

Собствениците на заведения и хотели се оплакват от "целенасочен удар срещу бранша"

Видяхте ли "най-ясната снимка на слънцето, заснемана някога от НАСА?". Не, не сте

Автор на кадъра е фотограф, който твърди, че е ползвал снимки от телескопа си и ги е обработил софтуерно

Кой ще купи McDonald's в Русия?

Трима кандидати за сделка. Възможно е тя да е "непарична" - с опция веригата за бързо хранене някога да се завърне