Русия предприе поредна масирана атака срещу цяла Украйна Снимка: © Getty Images

Русия предприе нови среднощни нападения срещу Украйна. Киев съобщава за атаки с дронове в различни части на страната - от изток до запад, включително и срещу столицата. В по-голямата част от страната продължават да звучат сирените за въздушно нападения, съобщава "Ройтерс".

В западния град Лвов и в южния град Запорожие са регистрирани експлозии. Към момента няма информация за жертви, но властите в Лвов посочват, че част от критична инфраструктура е била подпалена.

По информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна системите за противовъздушна отбрана са свалили 28 от 30-те ирански безпилотни летателни апарата Shahed, които Русия е изстреляла.

Около 20 вражески цели са идентифицирани и унищожени от силите и противовъздушната отбрана около Киев, заяви Серхий Попко, началник на военната администрация в столицата.

Военната администрация на Лвов, град с население около 700 хил. души, заяви, че Русия е ударила "критична инфраструктура" в града, предизвиквайки пожар. По предварителни данни няма пострадали.

В Запорожие руските удари са били насочени към телекомуникационна инфраструктура и селскостопански и фермерски имоти.

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че възможността Москва да използва тактически ядрени оръжия е "реална".

"Когато преди около две години бях тук и казах, че се притеснявам от пресъхването на река Колорадо, всички ме гледаха като луд. Гледаха ме така, както когато казах, че се притеснявам, че Путин ще използва тактическо ядрено оръжие. Това е реално", каза Байдън пред група привърженици в Калифорния.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024