Руската версия на Starbucks отвори врати със сходно лого, име и познато меню Снимка: © Getty Images

Нова верига кафенета отваря на мястото на Starbucks в Русия, след като американската компания се оттегли заради войната в Украйна. Новооткритият руски вариант, носещ името "Stars Coffee", обаче много прилича на своя близнак, тъй като дебютира със сходно име, лого и меню.

Емблематичният образ на русалка, разположена в центъра на кръг, е отличителен белег за марката "Starbucks". Руските предприемачи обаче са заложили на нещо малко по-близко до дома и са заменили русалката с жена, носеща традиционна руска забрадка, наречена кокошник.

Освен обликът на компанията, руските клиенти ще могат да срещнат и друг познат елемент от американската марка за кафе - менюто, което, съдейки по официалното приложение на Stars Coffee, предлага добре познати напитки.

Сред собствениците на веригата са ресторантьорът Антон Пинский и руският рапър Тимати (Тимур Юнусов), който е привърженик на президента Владимир Путин и дори има песен, посветена на него.

Рапърът, изпял "Моят най-добър приятел е Путин", е новият съсобственик на Starbucks в Русия

По-рано Пинский съобщи, че новите обекти, заместващи американската верига, ще бъдат отворени постепенно в цялата страна. Кафенетата на "Starbucks" бяха затворени през март, а през май компанията напълно се изтегли от Русия в отговор на войната в Украйна.

Попитан за сходството между двете марки, Пинский посочва, че между логото на Starbucks и това на Star Coffee няма нищо общо, освен кръглата им форма.

Раждането на руски заместители на популярни западни компании започна да се превръща в често срещано явление в Русия. През юни врати отвори близнакът на "McDonald's", който се казва "Вкусно и точка". Миналата седмица станаха ясни и плановете за реализирането на руски "MacBook", който да замести продукта на Apple, а една от силните му страни е това, че "поддържа софтуер за гледане на YouTube".

Силната страна на "руския MacBook": Поддържа "софтуер за гледане на YouTube"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024