Руските медии съобщиха за 74 убити при украински удар над кораб. После изтриха новината

Няколко местни руски медии в Крим съобщиха, че 74 руски моряци са загинали, а 27 са били ранени, след като украинските сили са нанесли удар по големия десантен кораб "Новочеркаск" на руския Черноморски флот. Няколко часа по-късно новината мистериозно изчезна от новинарския поток.

Тя беше отразена първо от Севастополската независима телевизия и сайта 'Новини от Севастопол", които позовават информацията си на съобщение от пресслужбата на руския Черноморски флот.

В новината се твърди, че на 29 декември украинските сили са нанесли удар срещу големия десантен кораб "Новочеркаск" на руския Черноморски флот. За загинали руски моряци пише и украинският Център за национална съпротива, но руските власти мълчат по случая. Министерството на отбраната на Русия само потвърди, че корабът "Новочеркаск" е бил ударен във Феодосия, като заяви, че той е бил повреден "при отблъскване на атака от страна на украинските въоръжени сили"

Часове след като бяха публикувани, новинарските статии за загиналите в инцидента бяха изтрити. Директорът на Севастополската независима телевизия заяви, че "информацията [в статията] не отговаря на действителността" - без да дава повече конкретика.

При потъването на друг плавателен съд - крайцера "Москва", през април 2022 г., Кремъл също отрече да има жертви, макар да се съобщаваше, че на борда му са били близо 500 души.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024