Рут Колева: Приемам критиките на гражданите, но не и политическите псевдопатриотични кампании Снимка: © Screenshot, Нова телевизия

"Защо в такива моменти се активизират псевдопатриоти, защо се активизират и политици и какво същност значи всичко това? Защото, както каза тази кметица, че тази фотосесия е обида за нацията, всъщност обида е това управление".

Това каза Рут Колева в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия тази сутрин във връзка със скандала около фотосесията, която певицата и сп. Elle заснеха на паметника на трите поколения в Перущица.

"Това е модна фотосесия за модно списание, но за мен проблемът тук е управлението и състоянието на тези паметници", добави певицата.

"Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с нашата история или българските герои", категорична беше Колева, която се извини за случилото се във Facebook профила си.

„Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици. Видяхме в очите си тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – абсолютен разпад”, коментира тя.

"Всъщност този паметник е срамен по две причини: първата е, че говорим за даване на прокуратура, не знам дали не е за прокуратурата управлението. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика - защото този бутафорен, празен, изкуствен саркофаг е един символ на това как комунистическият режим със своите окървавени ботуши гази върху паметта на загиналите в Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септемврийското въстание, което е кървав преврат".

"Въпросът е какво символизират тези паметници и как да не ни е срам от тях", запита още Рут Колева.

"Приемам критиките на гражданите, но няма да приема политическите псевдопатриотични кампании", каза певицата в отговор на въпроса дали смята, че възмущението на гражданите на Перущица е автентично.

"Повече ме притесняваше на самото място в кадрите да не влизат свастиките. За мен тази разруха, това лицемерие и това управление са много по-показателни", посочи Колева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024