Рут Колева: Приемам критиките на гражданите, но не и политическите псевдопатриотични кампании Снимка: © Screenshot, Нова телевизия

"Защо в такива моменти се активизират псевдопатриоти, защо се активизират и политици и какво същност значи всичко това? Защото, както каза тази кметица, че тази фотосесия е обида за нацията, всъщност обида е това управление".

Това каза Рут Колева в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия тази сутрин във връзка със скандала около фотосесията, която певицата и сп. Elle заснеха на паметника на трите поколения в Перущица.

"Това е модна фотосесия за модно списание, но за мен проблемът тук е управлението и състоянието на тези паметници", добави певицата.

"Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с нашата история или българските герои", категорична беше Колева, която се извини за случилото се във Facebook профила си.

„Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици. Видяхме в очите си тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – абсолютен разпад”, коментира тя.

"Всъщност този паметник е срамен по две причини: първата е, че говорим за даване на прокуратура, не знам дали не е за прокуратурата управлението. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика - защото този бутафорен, празен, изкуствен саркофаг е един символ на това как комунистическият режим със своите окървавени ботуши гази върху паметта на загиналите в Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септемврийското въстание, което е кървав преврат".

"Въпросът е какво символизират тези паметници и как да не ни е срам от тях", запита още Рут Колева.

"Приемам критиките на гражданите, но няма да приема политическите псевдопатриотични кампании", каза певицата в отговор на въпроса дали смята, че възмущението на гражданите на Перущица е автентично.

"Повече ме притесняваше на самото място в кадрите да не влизат свастиките. За мен тази разруха, това лицемерие и това управление са много по-показателни", посочи Колева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024