С каскет и детонатор Гешев "изгря" на уличен стенопис в София Снимка: © Булевард България

Непрекъсващите скандали около Иван Гешев вдъхновиха графити-артистът emircA за най-новата му творба.

Стенописът на ул. "Любен Каравелов" в София показва как Гешев е приклекнал до боядисана в червено стара кутия от електрическо табло и изчаква момента, за да натисне детонатора.

"Фойерверки: да създадеш запис, за който си наясно, че ще представиш пред широката публика, и през целия разговор да повтаряш как служиш на родината в името на децата и си борец за правдини, е почти същото като да си заложиш сам бомба", пише авторът на графита в Instagram.

"Способно ли е лицето Иван Стоименов Гешев да държи в компроматна хватка висшите етажи на властта? Ще се отървем ли най-после от това лице, опасно за народа и родината?", пита още той.

Това не е първата политическа улична "карикатура" на emircA. През последните години той рисуваше бившия председател на Народното събрание Цвета Караянчева с емблематичната ѝ реплика "Ходи пеша", Бойко Борисов зад "решетките" на метална врата, както и "вталения" Делян Пеевски, който се завърна в политиката след санкциите "Магнитски" с променена външност.

Иван Гешев присъства и в други стенописи на emircA - например като "херувим", над който стои надпис "Само Бог може да ме съди", или като стереотипния квартален "клечащ славянин" с каскет и анцуг на adidas.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Deep fake клип с руски "акцент" събира лични данни с гласа на Николай Денков

От Министерски съвет предупредиха за фалшифицираното видео, което се разпространява в социалните мрежи

19:14 - 04.10.2023

"Светът се разпада": Предупреждението на папа Франциск за климатичните промени

Папа Франциск отправя мощен апел за опазване на околната среда

16:12 - 04.10.2023