Самопризнание в бележник отключи загадката около убийството на Габи Петито

Убийството на 22-годишната американка Габи Петито, която беше намерена мъртва след продължително издирване през 2021 г., вероятно е извършено от нейния годеник Брайън Лондри.

Това съобщават от ФБР, като посочват, че Лондри е направил самопризнания в бележника си. Самият Лондри посегна на живота си малко след началото на разследването за смъртта на приятелката му. Бележникът е открит в близост до трупа на 23-годишния мъж през октомври 2021 г. и вече е разчетен.

Случаят с Габи Петито придоби световна известност, след като официалното разследване беше съпътствано с паралелната работа на стотици души в социалните мрежи, довели до откриването на тялото й и до други ключови улики в престъплението.

Интересът беше толкова висок, че данните на Google за най-търсените ключови думи в глобален мащаб изведе Габи Петито и Брайън Лондри на 2-ро и 5-о място в групата на известните личности, загубили живота си през 2021 г.

Детайли около написаното в бележника на Лондри не се съобщават публично, но от семейството на Петито публикува позиция в подкрепа на информацията, разкрита от ФБР.

"Наистина оценяваме внимателните и упорити усилия на ФБР в този изключително сложен случай. Качеството и количеството на фактите и данните, събрани от ФБР, не оставят никакво съмнение, че Брайън Лондри е убил Габи", се казва в позицията на семейството.

Официалното следствие не е стигнало до нито един друг потенциален извършител на убийството.

Габи Петито беше обявена за издирване през септември 2021 г., след като годеникът й се прибра сам от внезапно прекъснато пътуване с каравана из Америка. От момичето нямаше следа, но Лондри отказваше да разговаря с полицията за причините за раздялата им.

23-годишният мъж беше заподозрян, защото беше използвал дебитната карта на годеницата си след смъртта й. Срещу него обаче нямаше повдигнато обвинение. Няколко дни преди тялото на Габи Петито да бъде намерено, Брайън Лондри също изчезна безследно. Останките му бяха открити на 20 октомври в природен парк във Флорида.

Бележникът със записките на Брайън е намерен от неговия баща, който също е участвал в издирвателната мисия.

Мястото, където беше идентифицирано тялото на мъжа, е било наводнено - бележникът също е открит мокър и тогава не беше сигурно дали ще може да се разчете. Три месеца по-късно ФБР съобщават, че имат данни за писмени признания за убийството.

Разследването по случая Петито показа, че младата жена е била удушена поне 3-4 седмици преди да намерят тялото й на 19 септември.

Малко преди престъплението, двамата годеници са спряни от пътни полицаи, а записът от инцидента показва как младата жена плаче. Приятелят й е казал, че са се скарали заради натрупващото се напрежение от дългото им пътуване заедно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024