Самопризнание в бележник отключи загадката около убийството на Габи Петито

Убийството на 22-годишната американка Габи Петито, която беше намерена мъртва след продължително издирване през 2021 г., вероятно е извършено от нейния годеник Брайън Лондри.

Това съобщават от ФБР, като посочват, че Лондри е направил самопризнания в бележника си. Самият Лондри посегна на живота си малко след началото на разследването за смъртта на приятелката му. Бележникът е открит в близост до трупа на 23-годишния мъж през октомври 2021 г. и вече е разчетен.

Случаят с Габи Петито придоби световна известност, след като официалното разследване беше съпътствано с паралелната работа на стотици души в социалните мрежи, довели до откриването на тялото й и до други ключови улики в престъплението.

Интересът беше толкова висок, че данните на Google за най-търсените ключови думи в глобален мащаб изведе Габи Петито и Брайън Лондри на 2-ро и 5-о място в групата на известните личности, загубили живота си през 2021 г.

Детайли около написаното в бележника на Лондри не се съобщават публично, но от семейството на Петито публикува позиция в подкрепа на информацията, разкрита от ФБР.

"Наистина оценяваме внимателните и упорити усилия на ФБР в този изключително сложен случай. Качеството и количеството на фактите и данните, събрани от ФБР, не оставят никакво съмнение, че Брайън Лондри е убил Габи", се казва в позицията на семейството.

Официалното следствие не е стигнало до нито един друг потенциален извършител на убийството.

Габи Петито беше обявена за издирване през септември 2021 г., след като годеникът й се прибра сам от внезапно прекъснато пътуване с каравана из Америка. От момичето нямаше следа, но Лондри отказваше да разговаря с полицията за причините за раздялата им.

23-годишният мъж беше заподозрян, защото беше използвал дебитната карта на годеницата си след смъртта й. Срещу него обаче нямаше повдигнато обвинение. Няколко дни преди тялото на Габи Петито да бъде намерено, Брайън Лондри също изчезна безследно. Останките му бяха открити на 20 октомври в природен парк във Флорида.

Бележникът със записките на Брайън е намерен от неговия баща, който също е участвал в издирвателната мисия.

Мястото, където беше идентифицирано тялото на мъжа, е било наводнено - бележникът също е открит мокър и тогава не беше сигурно дали ще може да се разчете. Три месеца по-късно ФБР съобщават, че имат данни за писмени признания за убийството.

Разследването по случая Петито показа, че младата жена е била удушена поне 3-4 седмици преди да намерят тялото й на 19 септември.

Малко преди престъплението, двамата годеници са спряни от пътни полицаи, а записът от инцидента показва как младата жена плаче. Приятелят й е казал, че са се скарали заради натрупващото се напрежение от дългото им пътуване заедно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023