Убийството на 22-годишната американка Габи Петито, която беше намерена мъртва след продължително издирване през 2021 г., вероятно е извършено от нейния годеник Брайън Лондри.

Това съобщават от ФБР, като посочват, че Лондри е направил самопризнания в бележника си. Самият Лондри посегна на живота си малко след началото на разследването за смъртта на приятелката му. Бележникът е открит в близост до трупа на 23-годишния мъж през октомври 2021 г. и вече е разчетен.

Случаят с Габи Петито придоби световна известност, след като официалното разследване беше съпътствано с паралелната работа на стотици души в социалните мрежи, довели до откриването на тялото й и до други ключови улики в престъплението.

Интересът беше толкова висок, че данните на Google за най-търсените ключови думи в глобален мащаб изведе Габи Петито и Брайън Лондри на 2-ро и 5-о място в групата на известните личности, загубили живота си през 2021 г.

Детайли около написаното в бележника на Лондри не се съобщават публично, но от семейството на Петито публикува позиция в подкрепа на информацията, разкрита от ФБР.

"Наистина оценяваме внимателните и упорити усилия на ФБР в този изключително сложен случай. Качеството и количеството на фактите и данните, събрани от ФБР, не оставят никакво съмнение, че Брайън Лондри е убил Габи", се казва в позицията на семейството.

Официалното следствие не е стигнало до нито един друг потенциален извършител на убийството.

Габи Петито беше обявена за издирване през септември 2021 г., след като годеникът й се прибра сам от внезапно прекъснато пътуване с каравана из Америка. От момичето нямаше следа, но Лондри отказваше да разговаря с полицията за причините за раздялата им.

23-годишният мъж беше заподозрян, защото беше използвал дебитната карта на годеницата си след смъртта й. Срещу него обаче нямаше повдигнато обвинение. Няколко дни преди тялото на Габи Петито да бъде намерено, Брайън Лондри също изчезна безследно. Останките му бяха открити на 20 октомври в природен парк във Флорида.

Бележникът със записките на Брайън е намерен от неговия баща, който също е участвал в издирвателната мисия.

Мястото, където беше идентифицирано тялото на мъжа, е било наводнено - бележникът също е открит мокър и тогава не беше сигурно дали ще може да се разчете. Три месеца по-късно ФБР съобщават, че имат данни за писмени признания за убийството.

Разследването по случая Петито показа, че младата жена е била удушена поне 3-4 седмици преди да намерят тялото й на 19 септември.

Малко преди престъплението, двамата годеници са спряни от пътни полицаи, а записът от инцидента показва как младата жена плаче. Приятелят й е казал, че са се скарали заради натрупващото се напрежение от дългото им пътуване заедно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"