Снимка: © Getty Images

Със сгъваемите телефони Samsung зае една ниша, която досега беше малко популярна сред смартфоните и, може би, скоро няма кой да измести компанията от тази позиция.

През пролетта на 2020 бе представен Samsung Galaxy Z Flip, за който може да се каже, че е по-компактният и насочен към женската аудитория вариант на бизнес телефона Galaxy Fold, дебютирал през 2019 година. Само преди седмица беше разкрита и втората версия на Samsung Galaxy Fold - Z Fold2, един много интересен модел, за който предстои да научим всичко в началото на септември. 

Говорим за нишата на мултифункционалните бизнес устройства.

Samsung Galaxy Fold е смартфон със сгъваем екран, който се отваря като книга, демонстрирайки размер, подобен на таблет.  

Основният въпрос, който си задаваме още от излизането на Fold през 2019 година, е за кого е предназначен той. Извън очевидното, че е за тези, които желаят да се отличават с „последния технологичен писък на модата“ и могат да платят цена над 3 500 лева, втората част на отговора е, че е за хора, които основно и активно работят с телефона си. 

Нямате проблеми да ползвате Galaxy Fold и в сгънат вариант, като в момента, в който решите да го отворите, образът се мести на големия екран, на който спокойно ползвате и три приложения едновременно. Гледате снимки, отвярете мейла си и четете нещо в chrome например. 

Тази функция се нарича Multi Active Window. За да работите с нея, тя трябва да се поддържа и от самите приложения - със Spotify и Slack няма да имате никакви проблеми, изпробвани са. С два пръста можете да увеличавате и намалявате размера на отворените приложения, както и да местите местата им. 

Когато е сгънат, телефонът е по-солиден в сравнение с нормално устройство и изисква сигурен джоб - на сако, например. Можете да снимате и докато телефонът е сгънат, но тъй като работната площ не е много голяма, по-добре се работи с разгънато устройство. Имайте предвид, че ще ви трябват и двете ръце. 

Ако решите да правите видео със затворен Galaxy Fold, след това можете просто да разтворите екрана и с приложението Continuity да изгледате клипа на широкия екран. Въпрос на навик и удобство, в края на краищата. 

Теглото на смартфона е 276 грама, което за подобна машина е доста добро постижение. 

Samsung предоставя на собствениците на Galaxy Fold достъп до персонализирано обслужване чрез услугата Premier, с която получават отстъпка за една поправка на Инфинити Flex дисплея до една година от датата на покупката.

Повече за телефона можете да разберете, ако слушате подкаста “Животът и други неща”, а ако се абонирате за нюзлетъра му до 31 август, имате шанс да спечелите един Samsung Galaxy Fold . 

Повдигаме малко завесата и за новата версия, която предстои да излезе през септември. 

Новата версия като цяло прилича на старата, като има някои подобрения основно в дисплея и механизма на отварянето. Вместо 7,3 инча сега диагоналът е 7,6.  Предният дисплей, който в първия Fold e 4,6 инча е пораснал до 6,23, като това е станало възможно чрез намаляване на рамката. Друга разлика е, че при първото поколение на Fold съотношението на страните е 21:9, а сега е 25:9. 

Камерите на двата модела са съотносими - те са 3 основни, плюс две предни камери. Капацитетът на батерията и в двата случая е доста добър - 4380 mAh за Fold и 4500 mAh за Fold2. 

Samsung The Serif : Този (не) ясен обект на желанието


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"

Предстои ваксината на Pfizer да бъде одобрена и за деца на 5-11 г.

Експерти към FDA направиха препоръката, чака се окончателно решение на американската CDC