Samsung OLED – Олимпийският шампион Снимка: © Samsung Bulgaria

При цялата суша откъм български спортни постижения и очаквания за Олимпийските игри в Париж, има една състезателка, която следим с внимание. 19-годишната лекоатлетка Пламена Миткова скочи на дължина 6,97 преди две седмици, и това се оказа 4-ти резултат в света за годината.

Как и на какво ще я гледаме обаче?

Снимката на Пламена, която виждате е направена със скъпа и много професионална техника, от професионален фотограф. Кадърът има контраст, акценти, светлина, дълбочина, много детайли. Предава усилието и драмата на спорта, заради което във важните моменти се залепваме пред екраните.

Но екраните имат значение. Не са много телевизорите, които могат да предадат тази емоционална връзка между спорта и зрителите.

Samsung е на практика маркет мейкър на пазара на телевизионни устройства, като за 18-та поредна година са бранд номер 1 в тази класация.

Тази година корейската марка има 2 нови модела OLED телевизори.

Тази технология на производство на екрани има много предимства, като основното е, че предава черното перфектно, картината не „сивее“ по време на тъмни сцени, цветовете и контрастът са на много високо ниво, и това прави гледането истинско удоволствие.

Две са големите новини от OLED моделите на Samsung за тази година – използването на изкуствен интелект при обработката на картината и звука, и новата технология (Glare-Free OLED), която значително намалява отблясъците, идващи от външни източници на светлина.

Покрай това идват разбира се и по-бързи процесори, по-добра работа със звука, нова версия на операционната система – Tizen OS.

Samsung TiZEN OS

Най-високият модел от OLED серията за 2024 е S95D. Той е наследник на S95C (фалгмана от миналата година).

Това е много висок клас телевизор за всяка възможна употреба. Отличен е за гледане на филми в тъмна стая поради забележителния си контраст и висока яркост в HDR, но по същия начин осигурява плътно преживяване при гледане на предавания или спорт в светла стая поради невероятното управление на отраженията.

Освен това е чудесен вариант, ако гледате предавания или спорт с приятели поради много широкия си зрителен ъгъл.

Samsung OLED TV

Почти мигновеното време за реакция на телевизора осигурява ясно движение, а невероятно ниското забавяне между командата от играча и приемането и от телевизора (Input lag) го прави изключителен за игра на видео игри в SDR и HDR или за използване като монитор за компютър. И още едно предимство за почитателите на гейминга - AI Auto Game Mode разпознава играта, която се играе, и нейния жанр и съответно променя настройките за качество на картината и звука.

S95D е с Ultra Slim, Infinity One дизайн (ултратънък и елегантен корпус) и разполага с One Connect Box - предимство на топ моделите на Samsung, което прави телевизора изцяло плосък отзад и позволява да се монтира плътно към стена. Всичките кабели, входове и изходи на апарата могат да се сложат в шкаф, например.

Панелът има вградена 70W звукова мощност, като говорителите са зад екрана в конфигурация 4:2:2 и осигуряват възпроизвеждане на Dolby Atmos.

S90D е може би най-доброто предложение на Samsung за 2024 като съотношение на цена и качество. Моделът споделя голяма част от технологиите на S95D с изключение например на Glare-Free технологията и отделящата се кутия с входовете на устройството. Звукът също е в по-малък мащаб – 40W, 2.1 вградено говорители, но смятам, че не малко потребители всъщност ще гледат такъв висок клас телевизор през отделна аудио система, или поне саунд бар.

Samsung

Изкуственият интелект и тук играе основна роля, като например да трансформира съдържанието в близка до 4К резолюция – независимо какво е оригиналното качество на излъчването.

Шегата е, че ИИ (AI) или изкуственият интелект е „новото черно“. В случая със Samsung AI телевизори това си е самата истина. Дълбокото черно е най-добрата основа за впечатляващите цветове на цялата гама от OLED телевизори на Samsung за 2024, а интелигентното управление на картината изтръгва максималното от най-новите технологии.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отхвърли още две жалби на ДПС-Доган

Магистратите казват, че съдът не може да се занимава с възникнали между двамата представляващи ДПС спорове, при положение, че те разполагат с еднакви и равни права.

21:39 - 16.09.2024
Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024