Samsung представи официално новия си „лайфстайл“ телевизор Neo QLED. Той се отличава с наситени цветове, няколко подобрени функционалности и предлага ново изживяване за геймърите.

В основата му е технологията Quantum Dot, която позволява 100% обем на цветовете. Новият Neo QLED разполага и с Ultra Black технология за наситени черни цветове, както и с QLED 8K резолюция за перфектна, реалистична картина. Неговият Infinity екран заема над 99% от панела на телевизора.

Новите елементи, които от Samsung добавят в този модел, са нов източник на светлина – Quantum Mini LED, който е в основата на Quantum Matrix технологията на марката, и Precision Mastering за още по-добри детайли на картината, които се постигат благодарение на Neo Quantum процесора и изкуствен интелект.

„Резултатът е телевизор, който не само има дебелина между 1,5 и 2,5 см, в зависимост от различните серии, но възпроизвежда перфектно истинско черно, истински тъмни цветове и дава пикова яркост от 2000 до цели 4000 нита – нещо, което нито една друга технология не може да предостави“, обявиха от компанията.

Чрез Quantum Mini LED цветовете се управляват много по-добре, а от Samsung са добавили още една крачка в процеса на производство, в която експертите им настройват картината така, че да отговаря на исканията на потребителя и той да не трябва да прави сам сложни настройки. Това е така наречената Precision Mastering.

„Neo QLED представлява еволюцията, към която се стремим през последните 4-5 години, за да създадем максимално добър екран“, каза Красимир Дацов – продуктов и контент мениджър за телевизори Samsung в България.

Той изтъкна важните предимства на новия модел в гейминга. Независимо дали с конзола или със свързан мобилен телефон към телевизора, за да се играят игри, компанията предлага технологията Super UltraWide GameView, която позволява да се достигне съотношение на екрана 32:9, съответстваща на най-добрия клас гейминг монитори.

Освен това новият модел разполага с Game Bar, с който да се правят различни настройки - дори в процеса на самата игра.

Neo QLED е подходящ и за работа у дома – нещо все по-обичайно за ежедневието ни, откакто пандемията Covid-19 започна миналата година. За целта Samsung предлага технологиите Remote PC, както и Samsung DeX за отваряне на файлове и създаване на съдържание.

Телевизорът е продължение на серията, включваща The Frame, The Serif, The Premier и новия The Terrace, който ще пристигне в България малко по-късно тази година.


Няколко добри стрийминг продукции, с които тестваме проектора на Samsung - The Premiere

Тази седмица премиерата беше вкъщи – ревю на Samsung The Premiere


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024