Самуел Финци - българският актьор, който ще играе треньора на тенис легендата Борис Бекер Снимка: © Getty Images

Българският актьор Самуел Финци, който живее и работи в Германия, ще влезе в една от главните роли в новия игрален филм на RTL за живота на тенис легендата Борис Бекер.

Снимките на „Играчът“ започват на 13 април в Кьолн, а 55-годишният Финци ще се превъплъти в образа на треньора Гюнтер Бош. Именно румънско-германският наставник, заедно с мениджъра Йон Циряк, отвеждат младия Бекер до първата му титла на Уимбълдън през 1985 г. Тогава той е едва на 17, а триумфът в Лондон е първата голяма стъпка в знаменитата му кариера, която го отвежда до №1 в света и до 6 титли от Големия шлем.

Филмът ще се снима в Германия, като в главната роля влиза 22-годишният Бруно Алекзандер. Той е известен в страната с ролята си в „Ние, децата от гара Зоопарк“.

Самуел Финци - българският актьор, който ще играе треньора на тенис легендата Борис Бекер

Мисел Матичевич ще играе в образа на Йон Циряк, а Кристина Гросе и Томас Хубер ще са родителите на Бекер – Елвира и Карл-Хайнц.

Финци е български актьор, роден в Пловдив през 1966 г. в семейството на актьора Ицхак Финци и пианистката Гина Табакова. Живее от години в Германия, където прави много успешна кариера.

Финци има роли и в някои български филми - „Парчета любов“, „Аз, Графинята“, „Разводи, разводи“, „Немирната птица любов“, „Забраненият плод“ и други. По-късно започва да снима в Германия, като първата му продукция там е „Двойно назначение“.

След това се снима в „Удобно положение“, „Германска игра“, „Чудото от Берн“, „Френски“, „Капитанът“, сериала „Flemming“ и още десетки продукции.

През 2019 игра ролята на Дани в „18% сиво“ - пълнометражен филм на Виктор Чуков-син по адаптация на романа на Захари Карабашлиев. Финци е играл и в други филми с българско участие – „Цветът на хамелеона“ с режисьор Емил Христов, „Опашката на дявола“, „И Господ слезе да ни види“, „Съдбата като плъх“ и др.

Той не е коментирал официално бъдещото си участие в „Играчът“ за живота на Борис Бекер, но това направи младата звезда Алекзандер, който обяви, че „няма търпение“ да работи с родения в Пловдив актьор, както и с Мисел Матичевич.

Самуел Финци и Борис Бекер филм - български актьор

„Разбира се, вече знам всичко за Борис Бекер. Но когато офертата от продуцентите от Zeitsprung Pictures беше поставена на масата, трябваше да направя допълнителен „рисърч“. Каква кариера, каква личност само открих. Тази роля е предизвикателство и товар в същото време, защото знам, че с моето представление искам да вдъхновя хората, познаващи го лично“, казва младият актьор пред Bild.

Филмовият продуцент Михаел Сувиние обяви, че продукцията ще бъде съсредоточена върху триумфа на Бекер на Уимбълдън 1985 г. „Бум Бум Борис“, какъвто е прякорът му, дебютира година преди това и печели титла на двойки в Мюнхен. Голямата стъпка на тенис сцената обаче прави на 7 юли, когато става най-младият шампион в историята на Големия шлем.

Тогава германецът е непоставен на Уимбълдън и 20-и в световната ранглиста, но успява да вдигне титлата на едва 17 години и 227 дни. На финала той надиграва осмия в схемата Кевин Кърън от САЩ в четири сета.

Бекер спечели над 25 млн. долара само от наградни фондове, но през 2017 фалира и трябваше да разпродава старите си ракети и трофеи. Причините за банкрута му са няколко – високия стандарт на живот, който поддържаше след края на кариерата си, разводът с Барбара Фелтус, провали в инвестициите, хазарт.

„През последните месеци тренирам по няколко часа на ден с треньор по тенис, за да вляза перфектно в ролята“, казва Алекзандер. „Това отнема много от енергията ми, но никога преди не съм бил в по-добра форма, отколкото сега“.

Когато Бекер приключва кариерата си през 1999, германският актьор току-що се ражда. Защо обаче са избрали точно него? „Търсихме усилено перфектния Борис у дома и в чужбина, в тенис клубове и училища“, казва продуцентът Сувиние. „Накрая Бруно Алекзандер убеди всички ни, че той е човекът“.

Снимките ще продължат поне до края на юни, като първите 8 седмици ще се снимат в Кьолн.


Истинската история на убиеца от сериала The Serpent Истинската история на убиеца от сериала The Serpent


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024