Христина Бобокова, съпруга на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, отхвърли медийните твърдения за това, че е е участвала в заснемането на златни кюлчета и пачки с пари в спалнята на премиера Бойко Борисов.

През 2020 г. Борисов въведе в обръщение сравнението с "Мата Хари", когато в интервю за FAZ обвини неназована своя интимна приятелка в съучастие в постановка с цел политическото му дискредитиране.

Месеци по-късно Бобокова дава интервю за "Дневник", в което на въпрос "Вие ли сте Мата Хари, както Борисов нарече жената?", отговаря: "Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек".

Тя не отрича, че се познава с министър-председателя ("Всички в България познават Бойко Борисов"), но не дава други подробности за отношенията с него.

В същото време коментира, че замесването на името й в скандала със снимките и клиповете от спалнята му е "част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му".

Тя твърди, че до момента прокуратурата не я е търсила за разпит във връзка с проверката си за компроматите. Самата тя не е коментирала публично скандала, защото "не мисли, че трябва да отговаря на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник".

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за снимките от спалнята, като обяви, че не е открила самоличността на жената, засечена в един от записите ("жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса").

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

Атанас и Пламен Бобокови бяха арестувани и обвинени в незаконно управление на отпадъци. Делото срещу тях беше внесено в съда на 8 февруари 2021 г. Пламен Бобоков е обвинен и по разследване за търговия с влияние заради комуникацията си със секретаря на президента Пламен Узунов, до която прокуратурата получи достъп след изземването на мобилните му устройства.

Според Христина Бобокова - съпругът й е не е имал "никакви притеснения" относно съдържанието на телефона си, затова го е предал доброволно на разследващите. Впоследствие от него обаче изтекоха снимки, които показват семейството й в компанията на Васил Божков и неговата съпруга.

"България е достатъчно малка държава, затова за мен не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Например моят съпруг и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в нормални отношения, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например", казва Бобокова.

Как са стигнали снимките от прокуратурата до определени медии "е риторичен въпрос", казва тя.

Третото обвинение срещу Пламен Бобоков е за притежанието на археологически предмети без регистрация. Семейството притежава частен музей за нумизматика, който също е бил проверяван от Министерството на културата по време на разселдването срещу братята.

Христина Бобокова твърди, че проверката е завършила с извод, че липсват данни за престъпление в Нумизматичния музей, а всички препоръки за отстраняване на административни нередности вече са изпълнени.

Интервюто на съпругата на Пламен Бобоков е второто публично разграничение от скандала с "Мата Хари", след като Виолета Сечкова (жена на Александър Сталийски) реши да обяви, че няма връзка с предполагаемата авторка на клипа от резиденцията на Борисов.

Христо Иванов за Сечкова: Когато човек е от двора на Борисов, няма как да не задаваме въпроси за личния му живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него

Русия блокира достъпа до лекарства, твърди украински министър

Войната в Украйна е довела до редица проблеми за здравните услуги в Украйна