Съпругата на Пламен Бобоков отрича да е т.нар. "Мата Хари"

Христина Бобокова, съпруга на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, отхвърли медийните твърдения за това, че е е участвала в заснемането на златни кюлчета и пачки с пари в спалнята на премиера Бойко Борисов.

През 2020 г. Борисов въведе в обръщение сравнението с "Мата Хари", когато в интервю за FAZ обвини неназована своя интимна приятелка в съучастие в постановка с цел политическото му дискредитиране.

Месеци по-късно Бобокова дава интервю за "Дневник", в което на въпрос "Вие ли сте Мата Хари, както Борисов нарече жената?", отговаря: "Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек".

Тя не отрича, че се познава с министър-председателя ("Всички в България познават Бойко Борисов"), но не дава други подробности за отношенията с него.

В същото време коментира, че замесването на името й в скандала със снимките и клиповете от спалнята му е "част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му".

Тя твърди, че до момента прокуратурата не я е търсила за разпит във връзка с проверката си за компроматите. Самата тя не е коментирала публично скандала, защото "не мисли, че трябва да отговаря на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник".

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за снимките от спалнята, като обяви, че не е открила самоличността на жената, засечена в един от записите ("жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса").

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

Атанас и Пламен Бобокови бяха арестувани и обвинени в незаконно управление на отпадъци. Делото срещу тях беше внесено в съда на 8 февруари 2021 г. Пламен Бобоков е обвинен и по разследване за търговия с влияние заради комуникацията си със секретаря на президента Пламен Узунов, до която прокуратурата получи достъп след изземването на мобилните му устройства.

Според Христина Бобокова - съпругът й е не е имал "никакви притеснения" относно съдържанието на телефона си, затова го е предал доброволно на разследващите. Впоследствие от него обаче изтекоха снимки, които показват семейството й в компанията на Васил Божков и неговата съпруга.

"България е достатъчно малка държава, затова за мен не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Например моят съпруг и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в нормални отношения, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например", казва Бобокова.

Как са стигнали снимките от прокуратурата до определени медии "е риторичен въпрос", казва тя.

Третото обвинение срещу Пламен Бобоков е за притежанието на археологически предмети без регистрация. Семейството притежава частен музей за нумизматика, който също е бил проверяван от Министерството на културата по време на разселдването срещу братята.

Христина Бобокова твърди, че проверката е завършила с извод, че липсват данни за престъпление в Нумизматичния музей, а всички препоръки за отстраняване на административни нередности вече са изпълнени.

Интервюто на съпругата на Пламен Бобоков е второто публично разграничение от скандала с "Мата Хари", след като Виолета Сечкова (жена на Александър Сталийски) реши да обяви, че няма връзка с предполагаемата авторка на клипа от резиденцията на Борисов.

Христо Иванов за Сечкова: Когато човек е от двора на Борисов, няма как да не задаваме въпроси за личния му живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024