Съпругата на Пламен Бобоков отрича да е т.нар. "Мата Хари"

Христина Бобокова, съпруга на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, отхвърли медийните твърдения за това, че е е участвала в заснемането на златни кюлчета и пачки с пари в спалнята на премиера Бойко Борисов.

През 2020 г. Борисов въведе в обръщение сравнението с "Мата Хари", когато в интервю за FAZ обвини неназована своя интимна приятелка в съучастие в постановка с цел политическото му дискредитиране.

Месеци по-късно Бобокова дава интервю за "Дневник", в което на въпрос "Вие ли сте Мата Хари, както Борисов нарече жената?", отговаря: "Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек".

Тя не отрича, че се познава с министър-председателя ("Всички в България познават Бойко Борисов"), но не дава други подробности за отношенията с него.

В същото време коментира, че замесването на името й в скандала със снимките и клиповете от спалнята му е "част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му".

Тя твърди, че до момента прокуратурата не я е търсила за разпит във връзка с проверката си за компроматите. Самата тя не е коментирала публично скандала, защото "не мисли, че трябва да отговаря на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник".

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за снимките от спалнята, като обяви, че не е открила самоличността на жената, засечена в един от записите ("жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса").

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

Атанас и Пламен Бобокови бяха арестувани и обвинени в незаконно управление на отпадъци. Делото срещу тях беше внесено в съда на 8 февруари 2021 г. Пламен Бобоков е обвинен и по разследване за търговия с влияние заради комуникацията си със секретаря на президента Пламен Узунов, до която прокуратурата получи достъп след изземването на мобилните му устройства.

Според Христина Бобокова - съпругът й е не е имал "никакви притеснения" относно съдържанието на телефона си, затова го е предал доброволно на разследващите. Впоследствие от него обаче изтекоха снимки, които показват семейството й в компанията на Васил Божков и неговата съпруга.

"България е достатъчно малка държава, затова за мен не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Например моят съпруг и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в нормални отношения, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например", казва Бобокова.

Как са стигнали снимките от прокуратурата до определени медии "е риторичен въпрос", казва тя.

Третото обвинение срещу Пламен Бобоков е за притежанието на археологически предмети без регистрация. Семейството притежава частен музей за нумизматика, който също е бил проверяван от Министерството на културата по време на разселдването срещу братята.

Христина Бобокова твърди, че проверката е завършила с извод, че липсват данни за престъпление в Нумизматичния музей, а всички препоръки за отстраняване на административни нередности вече са изпълнени.

Интервюто на съпругата на Пламен Бобоков е второто публично разграничение от скандала с "Мата Хари", след като Виолета Сечкова (жена на Александър Сталийски) реши да обяви, че няма връзка с предполагаемата авторка на клипа от резиденцията на Борисов.

Христо Иванов за Сечкова: Когато човек е от двора на Борисов, няма как да не задаваме въпроси за личния му живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024