Христина Бобокова, съпруга на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, отхвърли медийните твърдения за това, че е е участвала в заснемането на златни кюлчета и пачки с пари в спалнята на премиера Бойко Борисов. 

През 2020 г. Борисов въведе в обръщение сравнението с "Мата Хари", когато в интервю за FAZ обвини неназована своя интимна приятелка в съучастие в постановка с цел политическото му дискредитиране. 

Месеци по-късно Бобокова дава интервю за "Дневник", в което на въпрос "Вие ли сте Мата Хари, както Борисов нарече жената?", отговаря: "Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек". 

Тя не отрича, че се познава с министър-председателя ("Всички в България познават Бойко Борисов"), но не дава други подробности за отношенията с него. 

В същото време коментира, че замесването на името й в скандала със снимките и клиповете от спалнята му е "част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му". 

Тя твърди, че до момента прокуратурата не я е търсила за разпит във връзка с проверката си за компроматите. Самата тя не е коментирала публично скандала, защото "не мисли, че трябва да отговаря на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник". 

В края на 2020 г. прокуратурата спря разследването за снимките от спалнята, като обяви, че не е открила самоличността на жената, засечена в един от записите ("жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса"). 

Борисов пред "ФАЦ": Красива жена може да преодолее защитата ми и да направи снимките от спалнята като Мата Хари

Атанас и Пламен Бобокови бяха арестувани и обвинени в незаконно управление на отпадъци. Делото срещу тях беше внесено в съда на 8 февруари 2021 г. Пламен Бобоков е обвинен и по разследване за търговия с влияние заради комуникацията си със секретаря на президента Пламен Узунов, до която прокуратурата получи достъп след изземването на мобилните му устройства. 

Според Христина Бобокова - съпругът й е не е имал "никакви притеснения" относно съдържанието на телефона си, затова го е предал доброволно на разследващите. Впоследствие от него обаче изтекоха снимки, които показват семейството й в компанията на Васил Божков и неговата съпруга. 

"България е достатъчно малка държава, затова за мен не е чудно определени хората да се познават или имат общи познати. Например моят съпруг и Васил Божков най-малкото бяха членове на КРИБ, откъдето се познават с голяма част от членовете на тази организация. Това прави един доста сериозен кръг на познанства. С Елена Динева съм била в нормални отношения, не по-различни от тези, с някои от останалите съпруги на бизнесмени от КРИБ например", казва Бобокова. 

Как са стигнали снимките от прокуратурата до определени медии "е риторичен въпрос", казва тя. 

Третото обвинение срещу Пламен Бобоков е за притежанието на археологически предмети без регистрация. Семейството притежава частен музей за нумизматика, който също е бил проверяван от Министерството на културата по време на разселдването срещу братята. 

Христина Бобокова твърди, че проверката е завършила с извод, че липсват данни за престъпление в Нумизматичния музей, а всички препоръки за отстраняване на административни нередности вече са изпълнени.  

Интервюто на съпругата на Пламен Бобоков е второто публично разграничение от скандала с "Мата Хари", след като Виолета Сечкова (жена на Александър Сталийски) реши да обяви, че няма връзка с предполагаемата авторка на клипа от резиденцията на Борисов. 

Христо Иванов за Сечкова: Когато човек е от двора на Борисов, няма как да не задаваме въпроси за личния му живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?