Сараят, Зимният дворец, "Аврора" и гумената лодка: Иван Гешев не вижда повод за намеса в случая "Росенец" Снимка: © bTV / Ладислав Цветков

Главният прокурор Иван Гешев даде сигнал, че няма да има разследване за случая от 7 юли край лятната резиденция на Ахмед Доган, при която служители на НСО забраниха достъпа до плажната ивица на Христо Иванов с основанието, че брегът е частен имот.

Гешев коментира с ирония инцидента в парк "Росенец", като го сравни с октомврийската революция от 1917 г. в Русия.

"Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички. Както знаете, наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано, това е видимо. Ако го наричате инцидент опита на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец, това, което мога да констатирам, е, че засега този опит е неуспешен поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимният дворец. Той не е с гумена лодка, а с "Аврора". Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа", каза Гешев по време на посещение в Габрово.

Той отклони и призива на президента Румен Радев за намеса на прокуратурата по законността на затворения достъп до парк "Росенец" и нос "Чукалята", където се намира почивния комплекс на почетния председател на ДПС.

"Ситуацията, която видях вчера беше смешна. А поведението на тези хора, ако това са били служители на НСО, е проблем... НСО е на подчинение на президента. Така че това е проблем на вътрешна служебна проверка. Ако има данни за някакви престъпления, с това ще се занимае прокуратурата.
Президентът да прецени какво иска. Една седмица казва, че няма доверие на прокуратурата, сега иска да вземем мерки. Сега съм разколебан и учуден от тези двупосочни и противоречиви изявления", каза още той.

Прочетете още:

Охранителите на лятната резиденция на Доган : Акваторията е частна собственост

Румен Радев: Гардовете от летния сарай на Доган са служители на НСО


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Футбол и политика в стил "Орбан": "Газпром" преговаря да е спонсор на "Ференцварош"

Сделката не е официално обявена, но според унгарски медии е в напреднал етап

13:22 - 23.04.2024
Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024